Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

SSD Uppgradering rMBP 2015


dwelitz

Rekommendera Poster

Hej hopp! Några år sedan jag skrev någonting här, spännande att vara tillbaka.

 

Jag har för en tid sen införskaffat mig en MacBook Pro från 2015, är supernöjd. Det enda som jag är mindre nöjd med, är lagringsutrymmet... Jag var tvungen att gå för modellen med 128GB lagring, vilket gör att det blir ett konstant släpande av externa diskar och diverse.

Jag är därmed på jakt efter en ny SSD disk!

 

Det finns ett gäng på eBay, och jag letar bara efter OEM diskar för att inte bli av med SSD hastigheten. Även om SSD diskarna från sent 2013 och 2014 är kompatibla med 2015 års MBp, är dom lika snabba?

2015 års modell har ju en högre SSD hastighet, så därmed bör jag vilja ha en SSD som är från just en 2015 års MacBook Pro för att inte tappa någon hastighet?

 

Som jag har förstått det hittills så har 2015 års modeller en "4 Lane" disk jämfört med de tidigare modeller som har en "2 Lane" disk.

Finns det något enkelt sätt att ta reda på vilken disk som är vilken? Typ ett Modell nummer som avslöjar om det är en 4 Lane?

 

 

Sen en liten separat fråga... Heatsinker.... Som jag förstår det så är det bara Mac Pro, och inte MacBook Pro/Air som ska ha en heatsinker, stämmer det?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...