Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Byta ut kraschad extern HD mot ny vid TM återställning?


LundPet

Rekommendera Poster

Hej,

Har en iMac med 3 externa HD (utöver inbyggd på 500 GB);

1) 2 TB med TimeMachine backup

2) 500 GB med video

3) 750 GB med bilder

 

Disk 3 har nu kraschat och jag funderar på hur jag gör vid en återställning med TM? Är det bara till att ersätta disk 3 med en ny extern disk och så löser TM det vid återställning (kanske genom att fråga om jag vill ersätta disk 'XX' med disk 'YY')? Jag har faktiskt aldrig gjort någon återställning från TM över huvud taget så jag vill inte chansa och göra något som 'sabbar' återställningen.

Mycket tacksam för råd och/eller instruktioner!

 

Mvh, Peter

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har du ställt in TimeMachine så att den inkluderar dina två externa hårddiskar förutom den interna? Annars finns inte disk 3:s backup på TimeMachine.
Om du har gjort så, ja då kan du markera i TimeMachine de filer du vill återskapa. Du söker upp dem i TimeMachine, markerar dem och klickar på återskapa. Innan detta ser du till att din nya hårddisk formaterad och klar för detta redan för TimeMachine kommer inte att formatera din nya hårddisk som du ska återskapa till.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Disk 3 ingår i backup:en och nu håller jag på att återskapa alla filerna, det var betydligt enklare än jag befarade! Jag trodde man återställde hela systemet till ett tidigare läge, därav min oro för att prova själv, men detta var ju hur smidigt som helst.

Tack för hjälpen och trevlig helg!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...