Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Crossplatform UML-ritverktyg (med branch merge)


TB-000

Rekommendera Poster

Jag undrar om ni känner till något bra UML-ritverktyg som fungerar på macOS, Microsoft Windows och Linux. På jobbet finns det användare (utvecklare) som kör alla tre operativsystemen, och vi skulle vilja ha ett bra gemensamt UML-ritverktyg. Diagrammen versionshanteras i git tillsammans med koden, så det är en stor fördel om man rimligt enkelt kan göra merge på UML-diagram-filerna mellan olika brancher i git.

 

Vi vill ha ett enkelt UML-ritverktyg, inget liknande hemskheterna Rhapsody eller Rational Rose RT.

 

Jag tycker personligen bra om PlantUML http://plantuml.com . Speciellt tycker jag att det är en fördel att man har ett kompakt filformat som man förstår och kan göra merge på i git. Andra vill dock ha ett verktyg dom kan rita i, istället för att skriva text för att beskriva diagrammet.

 

Finns det över huvudtaget något sådant program som det vi söker?

Någon som har tips?

 

Tack på förhand till alla som svarar.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ett litet tillägg:

Det finns egentligen inget som säger att det måste vara ett UML-specifikt program. Ett ritprogram med symbolbibliotek där man kan ha UML-symbolerna i ett bibliotek skulle fungera.

 

Tyvärr är min erfarenhet att filerna från de flesta ritprogram inte är så bra om man gör merge mellan brancher i git. Förhoppningsvis finns det undantag jag missat.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...