Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Smartast mail i iOS?


debourg

Rekommendera Poster

Jag blir galen på Mail i iPhone. Jag använder det ganska sällan, så då får jag mängder av mail när jag egentligen bara vill kolla om det var något viktigt. Det betyder ett himla jobb med att radera dessa mail från enheten, det går ju inte att markera alla och slänga. Har nu även en iPad och skulle ibland vilja kolla på den också, utan att åka dit på att sitta och slänga massor av mail manuellt på två iOS-enheter varenda gång.

 

Min fråga är hur jag gör bäst för att lösa det. Hjälper IMAP i stället för POP? Det intressanta är ju inte att de blir raderade från mailservern, där får de gärna vara kvar. Synkroniseringen med vilka jag läst är inte heller en biggie, möjligen praktiskt. I datorn vill jag ha dem kvar. Det intressanta är att slippa radera så mycket på iOS-enheterna.

 

Är enda lösningen att kolla mailen på iOS-enheterna via webläsaren i stället? Det går ju långsammare utan egen app, så det känns halvkul.

 

Någon annan bra lösning? Det måste ju krylla av folk här som har kört på tre enheter i många år.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har inte tre enheter utan två men jag kör IMAP mejl och allt synkar emellan så jag har tillgång till samma mejl på mina enheter och raderar jag ett mejl från en enhet så försvinner det från en annan enhet. Det är så IMAP fungerar, enheterna synkar och speglar varandra och även webmejlen, så raderar jag från en enhet så raderas det från wemejlen / mejlservern också.
Utifrån din beskrivning så förstår jag att detta är inte vad du önskar och då är det ju POP som gör att mejlen blir separat men då får du hålla på som du gör nu...

En lösning kan ändå vara att du kör IMAP, och i detta ställer in din iPhone och iPad på att bara visa nya mail / olästa mejl. Det är en vy i Mail på iOS och då ser du inte andra mejl, du ser bara de nya / olästa.

Sen kan du skapa mappar, dit du lägger mejl du vill spara. Dessa mappar blir ju samma för alla enheter och webmejlen (om du inte skapar mapparna lokalt, men jag rekommenderar skapar mapparna globalt alltså för alla enheter). Då kan du flytta mejl dit från Inkorgen så slipper du se dem hela tiden på iPhone och iPad, men de finns ändå kvar och sparade så du enkelt kan se dem på en Mac. Typ en mapp du döper till "sparade mejl" eller "Arkiv" eller vad du nu vill...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Mattiasgbg

Vilken mejltjänst används? Det kan vara möjligt att låta tjänsten sortera i olika mappar efter regler, vilket kan underlätta.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...