Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Hjälp med köp av MacBook pro 15


MacNau

Rekommendera Poster

Som rubriken lyder ska jag köpa min första MacBook pro 15.

Ska använda den till att producera musik i logic/ableton.

Behöver hjälp med att välja rätt Mac för mitt användande.

Jag har kollat på I7 processor 2,2ghz med 16 GB ram och 256 ssd. Har externa ssd hårddiskar som jag kollar in när jag arbetar så kommer inte använda datorns utrymme så mycket än installation av programmen jag använder.

 

Jag har svårt att välja om man ska köpa NY eller beg.

Finns ju beg 2017 modeller med touch bar för ca 19000kr medans en ny 2016 kostar samma så är kluven vad jag ska välja.

 

Uppskattar all hjälp.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

... Finns ju beg 2017 modeller ... medans en ny 2016 ...

Nej, nuvarande modeller härrör enbart från 2016, så du får gärna bli mer specifik här.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Är frågan kanske om du ska välja en begagnad Macbook Pro 15" med Touch bar eller en ny 15" av den gamla modellen utan Touch Bar? (finns det nya sådana fortfarande i lager? Det visste jag inte). Jag skulle säga den med Touch bar om de har samma pris.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Frågan är ganska bred.

Vad ska jag tänka på vid köp av en MacBook pro 15"?

Jag har fastnat vid om det spelar någon roll ifall jag väljer en I7 2,2ghz eller en I7 2,9ghz?

Minst 16 GB ram och 256 ssd hårddisk.

Sen vad ska jag tänka på ifall jag köper beg?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag hade valt en beg MBP 15” 2015 alla dagar i veckan.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Om du ska köpa beg så ja om datorn fortfarande har garanti kvar så kan du lika gärna köpa av privatperson (kolla så personen har kvar kvittot på köpet bara!) men om garantin har gått ut så köp av en butik med begagnatgaranti, de brukar dessutom gå igenom och fräscha till produkterna de säljer.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

De sista årsmodellerna har ungefär samma processorprestanda mellan de olika alternativen av i7 som är äkta fyrkärnig och riktigt kraftfull. Skiljer marginellt även mellan 2016 och 2015. Däremot är det rejäl skillnad på grafikkorten från den enklaste till den dyraste varje årsmodell.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Exakt varför är touch bar en vattendelare? Ska du använda datorn professionellt så är det svårt att se hur den gimmicken skulle underlätta i arbetet.

För musikproduktion är det viktigaste en CPU som kan tugga rejält med data och som Axelman är inne på så är skillnaden mellan jämförbara CPU-modeller de senaste åren försumbara.

Det gör att det rent ekonomisk är vettigare att köpa beggat från de senaste två-tre åren. Finns flera MBP med den bestyckning du är ute efter för 10-15000 kr på blocket.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Touchbar stöds av flera professionella program, så jag vill väl inte riktigt kalla det för en gimmick - hur det används är lite olika i olika program för det är ju programmen som styr dess funktionalitet men är det bra utfört så förenklar det hanteringen av programmet, det är som en kombination av verktygsrad och styrplatta som anpassar sig efter det läge och del i programmet som man är inne i för tillfället.

Logic Pro X drar verklig nytta av Touchbar så det blir en extra Midi-kontroller med styrreglage och används även för förflyttning av spåren. Men en gimmick-grej finns, finns ett läge där Touchbar är som en mini-klaviatur och det känns inte så särskilt användbart kanske.

Ableton Live däremot har väl inte kommit ut med Touchbar-stöd än? Men det finns Midi-kontrollers för Touchbar att ladda hem som fungerar med Ableton Live m fl.

Jag ser iaf det inte som en nackdel att Touchbar finns...

Mer allvarligt kan vara tangentbordet, det har en grundare känsla än tidigare Macbook Pro - och hur man uppfattar det är väldigt mycket tycke och smak så jag skulle rekommendera att man verkligen provar detta, iaf om man skriver mycket text.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

sevensleeper

Klart du ska ha en beg. ;) Jag ska nog sälja min MBP med 16 GB ram, 256 SSD, retinaskärm osv. Sugen? Skicka PM. :D

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...