Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Två användarinloggningar


Tenorsax66

Rekommendera Poster

Tenorsax66

Hej!

Jag har ett litet problem som antagligen är ganska banalt i mångas ögon, tar därför upp det under denna rubrik. Jag har två inloggningar till min MacBook Air. Som användare A kan jag inte se allt innehåll som finns när jag loggar in som Användare B och vice versa. Jag vill alltså ta bort en användarinloggning och låta en användare få tillgång till allt innehåll på datorn (naturligtvis!). Förmodligen enkelt att åtgärda, men hur gör jag?

Tacksam för svar!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det material som finns sparat på ett användarkonto är inte synligt för andra användarkonton. På Mac är alltså användarkontona separata och har sin egen information, dokument, bilder, spellistor i iTunes och så vidare.

Vill man dela information mellan konton så går det att göra genom att lägga filer som ska delas i mappen "Delad". Innehållet i den mappen är tillgängligt för alla användarkonton, det är en av systemets förinställda mappar och finns direkt under varje användarkonto i Finder - dvs om du med ett Finder fönster öppnat klickar på "huset", som har användarkontots namn, så kommer mappen "Delad" finns med i listan över de mappar som finns under användarkontot.

post-13591-0-08431600-1493995275_thumb.jpeg

För att ta bort ett användarkonto så går du in under Systeminställningar - Användare och grupper. Du markerar användaren du vill ta bort och trycker på minustecknet, det betyder radera. (plus betyder lägga till). Lämpligen så gör du detta från det användarkonto du vill behålla..... :)





Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 1 month later...
Tenorsax66

Lade över en massa dokument i mappen Delad och de dök upp på skrivbordet på min andra inloggning. De går inte att öppna, storleken är 0 byte, under Ändringsdatum står 24 januari 1984 09:00! Det rör sig om både MP3-ljud, PDF-dokument, JPEG-bilder, HTML, QuickTime-filmer och en del annat. Om jag försöker flytta något till papperskorgen dyker en ruta upp som säger att "Vissa av objekten du flyttar används av ett annat program". Vad göra?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Lade över en massa dokument i mappen Delad och de dök upp på skrivbordet på min andra inloggning. De går inte att öppna, ....

 

att den inte går att öppna beror nog på att konto B inte har behörighet att

se innehållet i den

 

det är då du ser stoppsymbolen på mappen

post-154-0-13290300-1496859627_thumb.png

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delad är den mapp där de olika kontona är standardsatta att se innehållet. När du tittar på mappen i ena kontot så säkerställ att du inte kör några program på det andra kontot. Bäst är att avsluta alla prigram i ena kontot, starta om datorn och sen logga in på andra kontot.

 

Det kan vara bra kolla hårddisken med Skivkontroll. Starta datorn och håll ner cmd R sen välj Skivkontroll i menyn och väl kontrollera och reparera hårddisken.

 

Men innan du gör allt detta, kolla så det verkligen är filerna du lagt över och inte alias. Ett alias är en pekare till en fil, inte själva filen. De känns igen genom att de har en pil i ena nedre hörnet.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...