Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Landberg

Min MacBook Pro går inte i vila

Rekommendera Poster

Hej!

På senare tid vägrar min Macbook Pro att gå i vila när jag stänger locket. Jag kan stänga locket och sen flera minuter senare höra hur det plingar i den. Har googlat lite men inget jag har hittat har hjälpt.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kolla i Systeminställningar->Energi... så du inte WOL (wake-on-lan), eller om du har nåt inkopplat eller utdelat (t ex internetuppkopplingen) som håller igång den.

Om du kör i Terminal:

pmset -g assertions

# eller
# pmset -g assertions | grep -i 'sleep'

Håll utkik efter “PreventSystemSleep”

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kolla i Systeminställningar->Energi... så du inte WOL (wake-on-lan), eller om du har nåt inkopplat eller utdelat (t ex internetuppkopplingen) som håller igång den.

 

Om du kör i Terminal:

pmset -g assertions

# eller
# pmset -g assertions | grep -i 'sleep'

Håll utkik efter “PreventSystemSleep”

 

Ska kika på det när jag är tillbaka vid datorn! Tack för tipset!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej!

På senare tid vägrar min Macbook Pro att gå i vila när jag stänger locket. Jag kan stänga locket och sen flera minuter senare höra hur det plingar i den. Har googlat lite men inget jag har hittat har hjälpt.

 

OM fläkten går pga värme så stänger den inte av direkt när man slår igen locket. Men du kan också prova med

 

Återställa NVRAM - löser småbuggar gällande inställningar typ klocka

http://support.apple.com/kb/HT1379?viewlocale=sv_SE

Återställ SMC - löser problem med hårdvarukrets som sköter fläktar, av/på, batteriladdning mm

http://support.apple.com/kb/HT3964?viewlocale=sv_SE

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Inget av ovanstående hjälper.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har nu märkt att det bara händer när jag har sladden inkopplad i datorn.

 

Har inställningarna såhär:

post-6555-0-96734300-1491070707_thumb.png

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vad gav inlägg #3 för resultat?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vad gav inlägg #3 för resultat?

 

post-6555-0-95555600-1491071102_thumb.png

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

varför händer det bara när strömkabeln är ikopplad?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

För att du har "Förhindra att datorn automatiskt försätts i vila när skärmen är avstängd" ikryssad?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Gammal tråd. Men nästan ett år senare går den fortfarande inte i vila utan att jag väljer det i menyn. Då har jag ändå testat att installera om datorn helt och hållet. Dom är knäppa nu för tiden dom där äpplena!;)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Gammal tråd. Men nästan ett år senare går den fortfarande inte i vila utan att jag väljer det i menyn. Då har jag ändå testat att installera om datorn helt och hållet. Dom är knäppa nu för tiden dom där äpplena!;)

Provade du det förslag som du fick av SirKnasen ett par inlägg upp?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Provade du det förslag som du fick av SirKnasen ett par inlägg upp?

 

Yes! har inte märkt någon skillnad. Den går i vila men det tar en bra stund, och det händer bara när strömkabeln är i. Men jag har inte tänkt på det förrän jag klickade på "på mitt innehåll" här i forumet.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...