Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Markusa80

Säkerhetskopiera iCloud-biblioteket

Rekommendera Poster

Jag har samlat alla bilder från iPhone och Mac i iCloud-bibiloteket i iCloud vilket betyder att bilderna på iPhone och Mac i många fall inte är i originalstorlek för att spara utrymme. Jag vill regelbundet ta backup av iCloud-biblioteket till en extern hårddisk. Hur gör man det bäst?

 

Några problem jag stött på:

  • Att markera alla bilderna eller några i iCloud för att sedan kopiera ned dem går inte
  • Att göra samma sak i Bilder på Macen gör inte heller
  • Enda sättet jag kan komma på är att exportera bilder från Bilder appen på Macen. Där finns det tre alternativ 1. Exportera bilder 2. exportera oförändrade original 3. exportera bildspel.
    Är detta det rätt sättet att säkerhetskopiera bilderna i iCloud? Är det alternativ 1 eller 2 man skall välja då och får man med originalbilden i sitt stora format eller endast den version som finns på Macen (som kan vara jätteliten)?

Jättetacksam om någon har någon vägledning att dela med sig av!

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Varför vill du säkerhetskopiera iCloud bildbibliotek? Det som du lägger upp på iCloud säkerhetskopieras av Apple. Om Apples server skulle gå ner så kör de igång en ny med samma innehåll. Så risken att det du har på iCloud skulle försvinna är mikroskopisk.

 

Du kan slå av komprimerad lagring så får du originalen i datorn. Och då har du iCloud som en säkerhetskopia.

 

Men kom ihåg, med TimeMachine har du ju alltid en säkerhetskopia av datorns innehåll. Alltså även av Bilder och därmed även av materialet på iCloud bildbibliotek eftersom det finns i Bilder.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

När det gäller exportera bilder från Bilder så kan du välja storlek och upplösning på dem, under Export, ja på alternativ 1. Men du kan även dra över till extern hårddisk - om hårddisken är i Mac-format HFS+ eller exFAT. Mac kan inte skriva till hårddiskar med Windows NTFS.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...