Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

TEST: Mer RAM - gör det skillnad?


xeric

Rekommendera Poster

Såg den här nu, och tyckte den var bra och intressant.

iMac vs. Mac Pro Shootout: See How Beneficial More Memory Can Be | Other World Computing Blog
- via https://twitter.com/i/web/status/839989338071040000

iMac_vs_MacPro.jpg

- - -

Arbetsbänken, som Axelman kallar det... En bra artikel/test om RAM (minne) och hurpass mycket bättre det blir då man stoppar i mer av det. T o m en iMac slår Mac Pron där med 64GB.@Axelman, Ändra gärna titeln om du inte vill ha den. :yeahbaby:

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Axelman

Grymt intressant. Kollade lite snabbt igenom. Vet inte riktigt hur man värderar testet. En detalj jag hittade när jag kollade på testet är att både 5k-iMacen och Mac Pron får bättre värden men bara till en viss gräns på Digiloyd medium test. Det blir kortare tider tom 24 GB RAM. Men något längre med 32 GB RAM! För att återigen bli något snabbare tills det går klart långsammare vid 128 GB! Väldigt märkligt. Det andra testet är mycket tyngre och även där planar prestandan ut men vid mellan 64 till 96 GB RAM. 128 GB tillför ingenting.

...

Så min snabba slutsats är att som tidigare att datorn inte går SNABBARE med mer RAM, utan knäar mindre med mer RAM tills den har tillräckligt. Sen sker ingen prestandaökning. För den vanlige datoranvändaren lär inte se någon förbättring med så mycket mer RAM. Däremot för den som kör Photoshop är det en jättebra tabell på hur mycket RAM man kan behöva. Helt klart mer än jag har misstänkt. Men jag jobbar inte med Photoshop.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Axelman

Sen testade MacWorld basmodellen av MacPron när den kom mot den iMac som var kraftfullast 2013 och iMacen slog Pron i flera tester. Den stora skillnaden, enligt den artikeln, är att Pron är designad att stå på 100% dag ut och dag in, medan iMacen är mer som en sprinter. Prons Xenonprocessor är byggd för att bära tungt hela tiden.

Redigerad av Axelman
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Raphael

Jag tror 16Gb räcker gott och väl till i RAM för de flesta vanliga användare. :)

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Axelman

Det räcker nog tom med 8 GB i dagsläget. Med dagens hypersnabba FlahSSD hanteras tillfälliga chachefiler reptilsnabba att man säkerligen inte upptäcker i första taget att RAM-minnet tog slut. Jag har 12 GB i iMacen och sen dottern flyttade som redigerade video räcker det med stor marginal.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har själv 10GB i min Mac. Räcker till det mesta, inkl PS. Har 16GB i nya datorn, men där skall 2GB avsättas till den inbyggda grafiken. Men jag lär komma långt på 14GB. Och det är snabba minnen med (PC3-17066 (2133MHz)). geek.gif

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×
×
  • Skapa nytt...