Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Upplösning vid skanning – CanoScan LiDE 120


TB-000

Rekommendera Poster

Jag har använt en gammal Epson Perfection 3484 Photo USB-skanner. (Jag köpte den för länge sedan eftersom den var en av få skannrar som då fungerade med Linux.) När jag 2011 kopplade in den till mac, så kände OS X genast igen den. Det standard skanningsprogram som kom med OS X fungerade med den här och lät mig välja upplösning mellan 75 dpi och 4800 dpi. Så även med macOS Sierra. Denna gamla trotjänare gav dock upp nyligen.

 

Jag köpte en ny skanner, en Canon CanoScan LiDE 120 http://www.canon-europe.com/scanners/flatbed-scanners/canoscan_lide_120/ som enligt förpackningen ska klara 2400x4800 dpi.

 

CanoScan LiDE 120 fungerar med macOS Sierra, men jag kan bara välja upplösningar mellan 75 dpi och 600 dpi. Det här gäller både programvaran som ingår i macOS Sierra, och den jag laddar ner från Canon. Det finns inga val för högre upplösning än 600 dpi. Nu är det inget stort problem eftersom jag normalt inte använder högre upplösning än 600 dpi, men jag undrar ändå hur man ska göra för att skanna i 2400 dpi eller 4800 dpi (som skannern påstås klara).

 

(Jag vet att CanoScan LiDE 120 är en budgetskanner. Den kostar bara c:a 650 kr. Epson Perfection 3484 Photo var betydligt dyrare när jag köpte den för många år sedan. Dock, den borde väl klara det den påstås klara.)

 

Någon som vet hur man skannar i högre upplösning med CanoScan LiDE 120?

 

Tack på förhand till alla som svarar!

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kolla vad Vuescan kan göra med din skanner, det är ett riktigt bra skannerprogram.

http://www.hamrick.com/index3.html

 

 

Jag testade. Med Vuescan kan man välja upplösningen 2400 dpi.

 

Varför kan man inte det med macOS inbyggda skannerprogram eller Cannons skannerprogram som kom med skannern? När det är en nyinköpt skanner och det står på lådan att den fungerar med mac och att den är 2400x4800 dpi, så borde det ju fungera med det program som följer med.

 

Jag har ingen större lust att betala $80 för Vuescan – det är mer än vad skannern kostade. (Min gamla Epson fungerade ju fullt ut med OS X utan något extra program, med bara det som följer med OS X.)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

 

 

Jag testade. Med Vuescan kan man välja upplösningen 2400 dpi.

 

 

 

Då borde du ta kontakt med Canon, nu när vi vet att skannern klarar 2400 dpi.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...