Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Varför ligger tempen så mycket högre i Win 7 (Bootcamp) än i OSX El Ca


daspunner

Recommended Posts

Sitter o knappar på min först Mac (Air mid 2012). Testat bootcamp för första gången idag och kör Win 7 Pro. Tog ner ett program som heter CoreTemp för o hålla reda på tempen. Ofta strax över 80 grader men runt 50 vid liknande belastning i OSX. HOW COME?

 

 

/David

Link to comment
Share on other sites

Men min hyfsat likvärdiga HP-laptop gör inte så ju...

Vad har den för temperatur när den kör Mac OS X?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Dåliga drivrutiner från Apple för Bootcamp/Windows är med stor sannolikhet huvudanledningen. Därför går det bra på din HP men inte på macen.

Dessutom kör du ett Windows-system som idag är nära på antikt och som är anpassat för de hårdvaruplattformar som fanns under det första årtiondet på 2000-talet.

 

Windows 10 är oerhört mycket mer effektiv på att hushålla med resurser än Windows 7, särskilt på på bärbara datorer och mindre enheter.

 

Som jämförelse släpptes Windows 7 (som direkt bygger på Vista som kom 2006) samtidigt som Mac OS X 10.6 Snow Leopard. Du skulle väl inte få för dig att köra snöleoparden på din Mac idag eller hur?

 

Alltså: in med det nya och ut med det gamla!

 

EDIT/tillägg: en av mina bärbara datorer, en Fujitsu AH531 som kör W10 ligger på 48-55 grader och 60-75 under hård belastning, tex krävande 3D-spel.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...