Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
stinixen

helskärmsläge = "gröna knappen"?

Rekommendera Poster

För några månader sen TROR jag att jag kom åt någon knapp som gjorde att docken och menyraden försvann varje gång jag maximerade ett program via den gröna knappen uppe i vänster hörn. Enligt vad jag lyckats googla fram har jag satt datorn i helskärmsläge, men enligt vad jag läst så sker detta genom en annan slags knapp? den här knappen ska finnas uppe i skärmens högra hörn och visar två pilar som pekar i olika riktning. Jag har ingen sån knapp där så min fundering är helt enkelt om den funktionen tagits bort i någon uppdatering nu på senaste? och att det nu mera bara är den gröna knappen i vänstra hörnet som sätter programmet i totalt helskärmsläge så att både dock och menyrad försvinner?

 

jag har nämligen för mig att jag förut kunde se åtminstone menyraden när jag maximerade program via den gröna knappen i vänster hörn.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

När helskärmsläget/fullskärm introducerades så fanns det en sådan ruta uppe till höger i fönster och då var den gröna knappen en justering av fönsterstorleken till maximering utifrån fönstrets innehåll. Men sedan Yosemite så är den gröna knappen fullskärmsläget och rutan till höger är borta.

Den gamla funktionen hos den gröna knappen får du genom att hålla ner Alt-tangenten när du klickar på den gröna knappen. Den har alltså dubbla funktioner, Apple har kombinerat två funktioner i samma knapp.

Innan ändringen så hade den gröna knappen ett plus tecken, nu har den en cirkel med ett diagonalt streck i. (syns med muspilen flytande ovanför knappen). Om du håller ner Alt-tangenten och sen går till gröna knappen så ser du att den nu har ett plus tecken.

Detta ändrades alltså redan i Yosemite. Så om du har uppgraderat från ett äldre system nyligen så kan detta förklara ändringen.

Det kan också vara så att det kan handla om program. Hur den gröna knappen och fullskärmsläget fungerar finns i OS X, men det finns program som har följt lite av sin egen standard. Det kan ju vara så att du har använt ett program som gjort på sitt eget sätt och sedan har det uppgraderats för att följa standarden....


Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...