Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Photoshop och InDesign på MB PRO 256gb


liinneaanna

Rekommendera Poster

liinneaanna

Hej!

Börjar plugga snart och kommer då behöva använda mig av programmen Photoshop och InDesign.Har funderar på att köpa denna.

 

MacBook PRO Retina 256gb

2,7 GHz processor

256 GB lagring

2,7 GHz dubbelkärnig Intel Core i5

Turbo Boost upp till 3,1 GHz

8 GB 1866 MHz LPDDR3-minne

256 GB PCIe-baserad flashlagring1

Intel Iris Graphics 6100

 

Undrar nu om Photoshop och InDesign fungerar bra på den valde datorn eller behövs en mer utrustad dator. Är inte så insatt inom detta ämne. Tacksam för svar.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

För lite RAM. Adobe skriver att 8 GB RAM rekommenderas för Indesign. Då tillkommer ju Photoshop och alla andra program, inklusive operativsystemet. Ta modellen med 16 GB. Man kan inte uppgradera i efterhand. Om det räcker med 256 GB lagring beror på hur du jobbar. Du får spara strukturerat och lägga över på externa hårddiskar. Det fyller upp snabbt.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Många faktorer som spelar in och samtidigt hur mycket vill man lägga. Verkar vara en 13 tums du kollar på. Den kan ju räcka, men en kollega till mig testade och tyckte det blev för litet (för mobilt bruk) Men ska du jobba med extern skärm så spelar det ju mindre roll Annars kanske 15 tum är bättre. Men som sagt bara en liten kommentar

 

/Micke

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Axelman

MacBook Pro 13" och 15" är helt olika under skalet. 13" är egentligen inte "Pro". Det är en ok konsumentdator. 15" är en fullfjädrad proffsmaskin och typ 50-70% kraftfullare. Så det är lätt att göra misstaget att tro att det är "samma" dator men med olika skärmar.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.×
×
  • Skapa nytt...