Jump to content
Just nu i M3-nätverket

BankID och AppStore


Mons

Recommended Posts

Min syster har en begagnad iPhone 4s som fungerar väldigt bra.

 

Hon uppdaterar appar via sitt Apple-ID utom när det gäller appen BankID

Då kommer det upp en ruta som ber henne logga in med den förre ägarens Apple-ID

 

Hur kommer vi runt detta?

Link to comment
Share on other sites

Min syster har en begagnad iPhone 4s som fungerar väldigt bra.

 

Hon uppdaterar appar via sitt Apple-ID utom när det gäller appen BankID

Då kommer det upp en ruta som ber henne logga in med den förre ägarens Apple-ID

 

Hur kommer vi runt detta?

Ta bort BankID-appen och lägg till den igen.

Link to comment
Share on other sites

Om den tidigare ägarens Apple ID ligger kvar i telefonen så skulle jag rekommendera att göra en total rensning av systemet (alternativet heter Nollställ, och finns i Systeminställningar). Ställ in telefonen som en helt ny telefon. Nu kan du sedan mata in uppgifter för den nya ägarens Apple ID och hämta ner tidigare köpta applikationer etc, och har du iCloud så kommer existerande mejl, kontakter, anteckningar, kalender etc. komma in igen i telefonen när du slår på det...

Link to comment
Share on other sites

Det märkliga är ju att det bara är vid uppdateringen av BankID

 

Alla andra appar uppdateras med nya ägarens Apple-ID

Link to comment
Share on other sites

Det märkliga är ju att det bara är vid uppdateringen av BankID

 

Alla andra appar uppdateras med nya ägarens Apple-ID

Nej, det är inget märkligt med det. Är appen nedladdad med förra ägarens konto kommer även uppdateringarna vara relaterade till det kontot. Ta bort appen och ladda ner den på nytt med nuvarande ägares konto så är problemet löst.

Link to comment
Share on other sites

Låter som ägarbytet av telefonen inte gått till på rätt sätt.

Dvs att telefonen återställdes inte utan denne bara loggat ut sitt Apple-id och lämnat kvar apparna.

Link to comment
Share on other sites

Följ Raphaels råd för att få bort alla kopplingar till förra ägaren. Kolla först så inte icloudkontot är förra ägarens för då får du inte tillbaka tillagda kontakter mm annat än med dennes kontouppgifter.

Link to comment
Share on other sites

Det märkliga är ju att det bara är vid uppdateringen av BankID

 

Alla andra appar uppdateras med nya ägarens Apple-ID

Om telefonen inte har rensats ordentligt (inte nollställts) så kan det bli så, det beror på vad den tidigare ägaren hade och vad den nya ägaren har köpt/hämtat för app:ar. Nollställ telefonen och ställ in den som en ny telefon så får du bort all koppling till den tidigare ägaren.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...