Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Fastfrusen musmarkör i öv vä hörn?


Guldbock

Recommended Posts

Tjena Macvänner. Har en mbp som jag råka spilla lite juice på. Endast trackpaden fick en skvätt på sej. Torkade väck allt bums också vände den uppåner genast. Plocka isär den dagen efter och rengjorde paden i sprit (syntes knappt några juicerester) och montera ihop den igen. Men no no, musmarkören fortfarande fast i öv vä hörn. Har gjort säker omstart men nej, funkar inte. 5 snabba tryck på alt-knappen så funkar musen med tangentstyrning.

 

Har försökt med omprogramering av os x med startskiva men det vill inte funka. Har bytt hd till ssd för ett par år sedan och den vill inte med starskivan. Bytt tillbaka till gamla hd men då funkar inte tangentstyrning av musen. Suuuuuck? Nu är hela mbp nerplockad efter konstens alla regler för att spåra juicerester. Men icke ett spår. Vad är felet någon. Mjukvara eller hårdvara? En ny trackpad kan man få loss för runt en 600ing. Är det värt ett försök?

Stort tack till dej som har hjälpen.

/Thomas Guldbock

post-79293-0-84144600-1459355792_thumb.jpeg

Link to comment
Share on other sites

I värsta fall så kan du väl köra med en billig mus?

 

Styrplattan är säkert en känslig sak, så juice kan nog ställa till en del.

Ta loss den och skölj den under kranen. Avsluta med att skölja med batterivatten (frän macken eller Biltema, exempelvis).

Link to comment
Share on other sites

Sluta tramsa med sprit och vatten. Testa med en ny trackpad för att utesluta den fuktskadade. Nej, det går inte komma från att det kostar dig 600Kr om du inte kan hitta en billigare.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...