Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Program för lite mer avancerade bildspel


lost

Recommended Posts

Jag gör ofta bildspel men både Bilder, Photoshop Elements och Lightroom har inte de funktioner som jag är ute efter. Jag vill ha ett program som inte kostar skjortan men som ändå klarar av att hantera ljud så att man kan tona in musik i vartannat och kombinera musik och kommentarer samt synka ljudet med bilderna. Vanligtvis betyder det att det finns minst två ljudspår. Jag vill också kunna variera tiden som en viss bild visas så att inte alla bilder måste ha samma tid. Även övergångarna mellan bilderna ska gå att variera. Programmet ska också kunna hantera text. Slutligen ska det gå att exportera bildspelet i hög kvalitet så att inte den fina kvaliteten i bilderna går förlorad.

 

Finns det någon som har något tips om ett lämpligt program? Såg vid något tillfälle ett tips om FotoMagico, men det kostar nästan 1000-lappen och jag har väl inte tänkt att behöva lägga så pass mycket på programmet. Under några år blev jag mer eller mindre tvungen att använda PC, och i den världen fanns några riktigt bra program mellan 350-500 kr. Hoppas hitta något liknande för iMac-en och min MacBook Air.

Link to comment
Share on other sites

Finns många olika program till Mac för detta...

Photo Teather Slide Show Movie Maker Lite (gratis!)

https://itunes.apple.com/se/app/photo-theater-lite-slideshow/id538286002?mt=12

Ovanstående finns även i standard (189 kr) och pro-version (289 kr).

Här är ett annat...
https://itunes.apple.com/se/app/iskysoft-slideshow-maker/id630466638?mt=12

Det finns rätt många sådana här program och de verkar rätt lika varandra... Du kan justera övergångar, ljud och lägga in texter.

Men, det finns redan ett program i din dator. Ja det bör iaf finnas det om du inte har tagit bort det: iMovie.

Ja du kan göra bildspel i iMovie, det kan importera stillbilder inte bara rörliga, och där har du tillgång till iMovies bibliotek av övergångar och flexibilitet i tidjustering och ljudspår. Nu har jag själv inte använt det för bildspel, men här är en guide från förra året... Den nämner iPhoto för Bilder (Photos) var inte släppt än när guiden gjordes..

http://www.icreatemagazine.com/tips/how-to-make-a-photo-slideshow-in-imovie/

Link to comment
Share on other sites

Tack Raphael för din hjälp. Jag ska kolla på de alternativen som du nämner. iMovie har jag överhuvudtaget inte tänkt på trots att jag har det installerat och använt det för ett par mycket enkla videoredigeringar. Ska kolla på det också.

Link to comment
Share on other sites

För att ge lite återkoppling:

Jag testade iMovie ikväll. Det var helt suveränt och väldigt lättjobbat för att göra bildspel. Det finns ingen anledning att installera något annat program om det inte är så att man är ute efter en massa specialeffekter. Tack alla för era tips.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...