Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Endast senaste säkerhetskopian åtkomlig?


tingla

Recommended Posts

Snälla hjälp.

 

Jag har en iphone 4 sedan några år. Jag är mkt nöjd med den förutom när jag måste koppla den till datorn, då fattar jag ingenting. Jag vet att jag borde ha Mac, men nu har jag bara vanlig PC. Jag brukar således undvika det. Jag är lite gammalmodig och har inte velat/vågat koppla upp mot icloud heller.

 

Av någon anledning försvann mina anteckningar och jag ville gärna ha tillbaka några riktigt gamla av dem, men tiden gick utan att jag kom mig för.

 

När jag hjälpte min dotter med hennes ipod touch märkte jag att det sparades flera säkerhetskopior i itunes och att jag kunde välja vilken jag ville återställa med.

 

Därför säkerhetskopierade jag min iphone till datorn. Plockade fram min gamla dator och återskapade en gammal säkerhetskopia till min telefon för att få fram de gamla anteckningarna. Sedan kopplade jag iphone till min nyare dator för att plocka tillbaka min rätta säkerhetskopia. Men så fort jag kopplar till den startade en automatisk säkerhetskopiering (vilket inte hänt tidigare). När jag vill återställa telefonen kan jag bara välja på senaste säkerhetskopian, alltså den gamla som jag ville skriva över. VARFÖR? :irriteradtjej: till min dotters Ipod finns fortfarande flera versoner att välja på, men inte till min iphone.

 

Det betyder att allt jag gjort på iphone senaste åren är borta. Kontakter, meddelanden, samtalslistor, ALLT :cry:

 

Kan jag få tillbaka den på något sätt?

Link to comment
Share on other sites

Om jag har förstått det rätt så ligger dina säkerhetskopior i olika iTunes bibliotek på två olika datorer. En iPhone kan bara synka mot ett bibliotek åt gången, när du byter bibliotek / dator så bryter du synken med det bibliotek som du varit inkopplad på tidigare. När du byter dator så är det därför viktigt att du flyttar över det gamla iTunes bibliotek från den gamla datorn till den nya, då behåller du synken och även dina tidigare säkerhetskopior. Du gör det inte i telefonen utan du gör det mellan datorerna. De ligger i iTunes-biblioteket så du flyttar helt enkelt över iTunes-biblioteket från den gamla datorn till den nya. Du kan använda ett USB-minne, en CD eller DVD eller annat medium för flytten (beroende på hur stort biblioteket är).

Om jag har förstått det rätt nu så gjorde du en säkerhetskopiering av din telefon i din nya dator / nytt bibliotek. Sen kopplar du in din iPhone till din gamla dator och kör in ditt gamla bibliotek. Då har du brutit synken med din nya dator / bibliotek. Då "tillhör" din iPhone din gamla dator och kontakten med din nya dator / bibliotek är alltså förlorad.

När du nu kopplar din iPhone till din nya dator / bibliotek igen så har den glömt bort din tidigare koppling till din nya dator / bibliotek och du får börja om på nytt.

Därför har du inte flera säkerhetskopior att välja på. Att din dotter har flera säkerhetskopior att välja på beror på att hon har gjort dem på samma dator hela tiden och inte bytt mellan olika datorer / bibliotek.



Link to comment
Share on other sites

Men du borde kunna få fram din tidigare säkerhetskopia om du först nollar telefonen, så att det blir som en ny enhet som inte använts tidigare. Och sen när den kopplas in till iTunes så borde du få flera alternativ. Du ska alltså inte nolla den eller försöka återställa den i iTunes först. När man kopplar in en ny telefon första gången så får man flera alternativ att välja på för att hämta upp tidigare information, så det handlar om att få iTunes att se din telefon som den är ny och oanvänd.

Link to comment
Share on other sites

Åh, tack. Bra förklarat, nu förstår jag vad som hänt.

 

Men om jag nollar min telefon och ändå inte lyckas få tillbaka det gamla, då har jag ingenting kvar? Eller kan jag spara på något annat sätt som "extra back up"? I icloud kanske? Eller något ännu enklare? Hur gör jag då isf?

Link to comment
Share on other sites

Du kan göra en säkerhetskopia i iCloud om du har tillgång till ett wifi-nät. Men en säkerhetskopia i iCloud sparar inte allt i säkerhetskopian, eftersom idén är att den - för att spara utrymme - inte sparar i säkerhetskopian det som synkas med iCloud (för det ligger redan på iCloud). Eftersom du inte har använt iCloud tidigare så har du inte iClouds synkning av kontakter, kalender, anteckningar etc. Du har denna information lagrad lokalt i telefonen. Med iCloud på så får man synk av detta på iCloud-kontot, men då behöver du ha ett sådant. En säkerhetskopia på iCloud fungerar bäst när du har hela iCloud igång. Första gången du slår på iCloud synk så ges du möjlighet att kopiera över dina kontakter etc. från lokalt till iCloud.

Nollas en telefon när du har synk och kopior på iCloud så får du tillbaka det genom att när du ställer in telefonen på nytt anger ditt konto på iCloud och slår på de tjänsterna.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...