Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Lacie vs G-Drive vs G-drive


Boax

Rekommendera Poster

Jag letar efter en ny hårddisk att komplettera min G-Drive (2tb USB 3 + FireWire (hårddisk nr.1)), framför allt för att ha en backup. Jag har hittat dessa 4 hårddiskar på Apple Store http://i.imgur.com/UW6eLUo.jpg , vilken tror ni är smartast att införskaffa? Väljer jag nr.2 borde jag väl kunna kedjekoppla min G-Drive till den genom att använda en Thunderbolt till FireWire adapter, och då använda Lacie-disken som huvuddisk istället? Jag kan inte heller förstå varför nr.3 är så mycket billigare än nr.1 per TB.? Varför har nr.4 endast en Thunderbolt port? Då kan man ju inte kedjekoppla dem.

 

Tack på förhand!

Har jag missat någon annan modell som skulle passa ännu bättre så tar jag gärna emot förslag!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Glömde skriva att det framför allt är lagring av bilder jag kommer använda den till, men även en del videoredigering. Nu i full HD men i framtiden blir det kanske även 4k.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kan inte ge tips mer än att vara observant på antalet Thunderbolt-portar på diskarna. Det är välidgt få externa diskar till lägre priser som har dubbla portar så man kan koppla vidare. Det finns heller inga TB-hubbar eller förgreningar till vettiga priser, så har man bara enTB-port på disken är det stopp där.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ett tips är en av de ytterst få med dubbla Thunderbolt

 

https://www.lacie.com/dk/products/product.htm?id=10628

Har kollat på den, men tror det är bättre att satsa på någonting lite billigare eftersom att den endast kommer att användas som backup disk och inte jobbas mot. Jag har begränsat antalet till två som jag rabblar upp för och nackdelar med. Den första är en av dessa: http://www.apple.com/se/shop/product/HHAU2ZM/A/g-tech-4-tb-g-drive-usb-hårddisk men då får jag även köpa till en USB 3-hubb för att koppla den till datorn, finns det några nackdelar med det jämfört med att köpa ytterligare en sådan här: http://www.apple.com/se/shop/product/HA642ZM/A/g-technology-2-tb-g-drive-professional-extern-hårddisk men då koppla med FireWire istället?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Så det är alltså inga nackdelar med att köra två USB 3 diskar genom en hubb? Som att det försämrar prestandan?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...