Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Märkligt problem med Airport Express


chester11

Rekommendera Poster

Har ett märkligt problem med min Airport Express.

Har förlängt mitt trådlösa nätverk där min Airport Extreme är routern och min Airport Express förlänger det trådlösa nätverket via kabel och powerline(eluttag).

Expressen är inställd på "nytt trådlöst nätverk" och bryggad. Alla enheter som kopplar upp sig trådlöst mot expressen fungerar felfritt MEN det går ej att komma åt dem internt. Inte heller hittar airport-verktyget expressen. Jag skulle egentligen kunna leva med detta eftersom allt fungerar men när man ska ex redigera nåt i övervakningskameran som är kopplad ute i garaget mot expressen kan jag inte göra det.

Någon som varit med om något liknande? Tror att mina "powerlines" är boven eftersom det fungerade inomhus när dessa ej var inblandade.

Någon som vet hur man kan komma till rätta med detta? Vill undvika att gräva ner en nätverkskabel samt borra genom ytterväggen.

Redigerad av chester11
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har ett märkligt problem med min Airport Express.

Har förlängt mitt trådlösa nätverk där min Airport Extreme är routern och min Airport Express förlänger det trådlösa nätverket via kabel och powerline(eluttag).

Expressen är inställd på "nytt trådlöst nätverk" och bryggad. Alla enheter som kopplar upp sig trådlöst mot expressen fungerar felfritt MEN det går ej att komma åt dem internt. Inte heller hittar airport-verktyget expressen. Jag skulle egentligen kunna leva med detta eftersom allt fungerar men när man ska ex redigera nåt i övervakningskameran som är kopplad ute i garaget mot expressen kan jag inte göra det.

Någon som varit med om något liknande? Tror att min "elpluggar" är boven eftersom det fungerade inomhus när dessa ej var inblandade.

Någon som vet hur man kan komma till rätta med detta? Vill undvika att gräva ner en nätverkskabel samt borra genom ytterväggen.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 

Har ett märkligt problem med min Airport Express.

Har förlängt mitt trådlösa nätverk där min Airport Extreme är routern och min Airport Express förlänger det trådlösa nätverket via kabel och powerline(eluttag).

Expressen är inställd på "nytt trådlöst nätverk" och bryggad. Alla enheter som kopplar upp sig trådlöst mot expressen fungerar felfritt MEN det går ej att komma åt dem internt. Inte heller hittar airport-verktyget expressen. Jag skulle egentligen kunna leva med detta eftersom allt fungerar men när man ska ex redigera nåt i övervakningskameran som är kopplad ute i garaget mot expressen kan jag inte göra det.

Någon som varit med om något liknande? Tror att min "elpluggar" är boven eftersom det fungerade inomhus när dessa ej var inblandade.

Någon som vet hur man kan komma till rätta med detta? Vill undvika att gräva ner en nätverkskabel samt borra genom ytterväggen.

 

Nu bytte jag till min andra Airport Express (som har exakt samma inställningar) och då kan jag hitta dem internt men airportverktyget hittar dock inte Expressen. Kan leva med detta men förstår ej varför den inte gör det...

Redigerad av chester11
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nu bytte jag till min andra Airport Express (som har exakt samma inställningar) och då kan jag hitta dem internt men airportverktyget hittar dock inte Expressen. Kan leva med detta men förstår ej varför den inte gör det...

Det finns elpluggar som agerar router och kan behöva bryggas. Prova koppla expressen med kabel direkt till extremen tillfälligt för att utsluta elpluggen. Vilken modell på elplugg har du?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Netgear 200mbit med inbyggt "extra" eluttag. Ska kolla modell mer exakt imorgon. Bör vara 2-3 år gamla

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det finns elpluggar som agerar router och kan behöva bryggas. Prova koppla expressen med kabel direkt till extremen tillfälligt för att utsluta elpluggen. Vilken modell på elplugg har du?

 

Jag har denna.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=866581

 

Nu når jag samtliga enheter internt men de finns inte med under anslutna till extremen så de måste ansluta via expressen som inte existerar enligt airportverktyget. Så irriterande. Tar jag bort elpluggarna så hittar den extremen däremot. Måste dock ha dem de fyller trotsallt sin funktion.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 

Jag har denna.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=866581

 

Nu når jag samtliga enheter internt men de finns inte med under anslutna till extremen så de måste ansluta via expressen som inte existerar enligt airportverktyget. Så irriterande. Tar jag bort elpluggarna så hittar den extremen däremot. Måste dock ha dem de fyller trotsallt sin funktion.

OK, den verkar inte ha några router features. Prova att stänga av krypteringen o se om det hjälper.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

OK, den verkar inte ha några router features. Prova att stänga av krypteringen o se om det hjälper.

Tack för svaret. Verkar inte gå att stänga av utan använda sig av ett PC-program. Jag lägger ner det. Allt funkar förutom att jag inte hittar den med airportverktyget. Kan leva med det.

 

Tack för all hjälp

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×
×
  • Skapa nytt...