Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Tips på laserskrivare


Gäst

Rekommendera Poster

Jag tänkte köpa en laserskrivare. Har ni några tips på bra laserskrivare? Gärna tips på både svartvit utskrift som färgutskrift (vet inte hur stor prisskillnaden är). Helst en mindre kompakt modell.

 

Prisvärd och inte för dyr men behöver inte vara snorbillig.

 

Är AirPrint något att prioritera när jag har MacBook Pro? Det vore trevligt om skrivaren fungera problemfritt med både OS X och Windows.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 weeks later...

Det finns många sv/v laserskrivare som är kompakta och har bra prestanda i prisklassen 600 - 1 000 kr. Jag rekommenderar kända märken som Epson eller Brother. När det gäller färgutskrift så är bläckstråle-färg både billigare och bättre, alltså mer prisvärda. Färglasers i konsumentklassen fungerar bra för enklare utskrifter i färg, men för foton eller högupplösta bilder tycker jag bläckstråle-skrivarna är bättre... om än långsammare. Sedan så blir det dyrare med tonerna eftersom det behövs fler uppsättningar av dem och varje toner rymmer mindre. Utskriftskostnaden (priset på toner i förhållande till hur många sidor papper man får ut) är högre för färglasers än sv/v lasers.

Här är en bra från Brother som passar hemanvändaren. Enkel att installera, bara att plugga in på en Mac. Macen hittar drivrutiner själv.
http://www.siba.se/datorer/skrivare-och-skanner/laserskrivare/brother-hl-1110-112166

Här har vi en färglaser från Samsung. Förutom färg har den lite andra finesser också, som trådlöst nätverk - det har inte Brothern jag tipsar om (men dyrare Brothers har det). Men trådlöst nätverk är knepigt att ställa in, iaf på Samsung. Jag skulle göra det åt en vän och ja det var rätt förvirrande och fungerade inte så bra. Instruktionerna var anpassade för Windows, inte för Mac. Skrivaren fungerar på Mac, men inte handboken.. Struntar man i det trådlösa är det bara att dra sladd emellan och den fungerar med en gång... jag skulle inte betala för trådlöst nätverk.. men det blir allt vanligare på skrivare, tyvärr.

http://www.siba.se/datorer/skrivare-och-skanner/laserskrivare/samsung-sl-c460w-111713

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 10 months later...

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...