Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Bebbzor

Rimlig kompensation av Tele2? (Slarvat bort originalkartongen iPhone)

Rekommendera Poster

Bebbzor
Hej!


Skickade in min iPhone 5S (köpt december 2013) till Tele2 för lagning/garanti - det var väldigt oklart vad som ska skickas med/hur telefonen ska skickas så jag ringde Tele2 några dagar innan jag bestämde mig att skicka iväg den och frågade vad jag skulle skicka med - fick som svar att skicka så mycket som möjligt dvs. kartong, hörlurar osv.


Jag skickade iväg telefonen i originalkartongen (alla iPhone kartonger har telefonens IMEI nummer på baksidan) inkl. hörlurar.

Fick tillbaka telefonen 1 vecka senare men utan kartong och hörlurar - bara inlindad i något sorts skydd i form av plast.


Ringde upp till Tele2 samma dag och berättade vad som hänt och de hade aldrig hört talas om något liknande tidigare och att det såklart ska kollas upp, fick uppge lite information och skulle bli kontaktad senare när "utredare" hade kollat upp vad som hänt.


Fick ett samtal av ett 08 nummer där en som jobbade på Tele2 meddelade att de inte fått tag i kartongen som telefonen skickades i, den lär ha kommit bort på verkstaden i Skåne någonstans.

Jag tycker själv att värdet på telefonen sjunker en del (svårt att säga hur mycket) när originalkartongen är borta, dvs. om man ska sälja telefonen vidare.


Mitt abonnemang är ett sk. Kompis Student och kostar endast 69 kr/månad sen tillkommer det kostnader för telefonsamtal, sms och internet dvs. räknarna hamnar på 500+ sek/månad men det hör inte till detta. Finns även en kostnad på 200 kr som är "delbetalning av telefon" men detta verkar inte Tele2 vilja betala.


Jag blev erbjuden av den som ringde från Tele2 att jag skulle få 4 gratis månader på abonnemanget (dvs 4*69kr), ett par original hörlurar - Jag bad att få komma tillbaka när jag funderat ett tag då jag tyckte inte att detta var en så bra kompensation.

Sammanlagda värdet blir då 276+269=545 kr.


Vad tycker ni om det? Är det en rimlig kompensation? Ska jag be om mer/något annat?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Telly82

Jag tycker de ska skaffa fram en ny originalkartong med rätt IMEI-nummer etc. Det enklaste för dem är väl att du får en ny telefon (eller en renoverad) komplett med kartong etc.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
polken

Jag tycker absolut att kompensationen du erbjudits är i nivå med värdeminskningen för saknad kartong och ersättning för lurarna.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Bebbzor

Ringde till Tele2 idag och skulle få klarhet i detta.. Han som svarade sa att i ärendet stod det bara 4*69kr som då skulle vara ersättning för hörlurarna för Tele2 hade svårigheter att skicka ut ett par lurar, skamligt gjord av dem tycker jag.. Rätt dålig service.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...