Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Apple-ID för företag?


decibel

Rekommendera Poster

Uppgraderar datorer på jobbet till Mavericks och då kom det upp en fråga som någon kanske vet något om:

 

Varje burk vill att man ska skapa sig ett Apple-ID när man installerar/uppgraderar sitt operativsystem, om man inte har något sedan innan. Men finns möjligheten att ha ett och samma Apple-ID på flera maskiner, t.ex. för företag?

 

Möjligheten att köpa appar behöver inte finnas på alla, men vore skönt att kunna uppgradera alla under samma Apple-ID istället för att ha tjugo olika. Ni fattar vinkel, någon som har stött på detta och har en bra lösning?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ja man kan ha samma Apple ID för flera datorer, man kan även ha ett Apple ID för uppdatering av datorn som är gemensamt för alla - och sedan ett annat Apple ID för de som vill kunna köpa applikationer på företagets konto. I programmet App Store för Mac så kan man logga ur och in med olika Apple ID, så det är möjligt köpa olika app:ar med olika Apple ID's. Nackdelen är att när dessa app:ar uppdateras så måste man logga in med det Apple ID som de är köpta på.

Men om du bara har planer på två Apple ID's, varav det ena - det man ska kunna köpa app:ar på - inte kommer vara för alla datorer så bör det inte vara något problem för dig.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...