Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Koppla iMac till TV


Magnus_82

Rekommendera Poster

Magnus_82

Hej

 

Jag har försökt att koppla min iMac till min TV utan att lyckas och jag begriper inte vad som är fel.

 

Jag har kopplat ihop datorn och tv:n med hjälp av en MiniDisplayPort to HDMI adapter, jag har testa HDMI kablen på en annan enhet och den fungerar så kablen är hel. Trots att alla sladdkopplingar verkar vara som de ska så får jag ändå inte över bild och ljud från min iMac till TV:n.

Har läst lite på forum och där står det att man ska gå in på systeminställningar ocg bildskärmar men jag får inte upp min TV som ett alternativ där.

Är det någon annan inställning som jag behöver ändra?

Eller något annat tips på vad jag kan göra för att få det att funka. (inga tips om att köra appletv eller något liknande, jag har inte den ekonomin just nu)

Tacksam för hjälp!

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)

Hej

 

Jag har försökt att koppla min iMac till min TV utan att lyckas och jag begriper inte vad som är fel.

 

Jag har kopplat ihop datorn och tv:n med hjälp av en MiniDisplayPort to HDMI adapter, jag har testa HDMI kablen på en annan enhet och den fungerar så kablen är hel. Trots att alla sladdkopplingar verkar vara som de ska så får jag ändå inte över bild och ljud från min iMac till TV:n.

 

Har läst lite på forum och där står det att man ska gå in på systeminställningar ocg bildskärmar men jag får inte upp min TV som ett alternativ där.

 

Är det någon annan inställning som jag behöver ändra?

 

Eller något annat tips på vad jag kan göra för att få det att funka. (inga tips om att köra appletv eller något liknande, jag har inte den ekonomin just nu)

 

Tacksam för hjälp!

 

 

Är det någon annan inställning som jag behöver ändra?
Välj rätt ingång ( Av -/-- ) på teven s inställningar !
Redigerad av DIF
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Axelman

Hej

 

Jag har försökt att koppla min iMac till min TV utan att lyckas och jag begriper inte vad som är fel.

 

Jag har kopplat ihop datorn och tv:n med hjälp av en MiniDisplayPort to HDMI adapter, jag har testa HDMI kablen på en annan enhet och den fungerar så kablen är hel. Trots att alla sladdkopplingar verkar vara som de ska så får jag ändå inte över bild och ljud från min iMac till TV:n.

Har läst lite på forum och där står det att man ska gå in på systeminställningar ocg bildskärmar men jag får inte upp min TV som ett alternativ där.

Är det någon annan inställning som jag behöver ändra?

Eller något annat tips på vad jag kan göra för att få det att funka. (inga tips om att köra appletv eller något liknande, jag har inte den ekonomin just nu)

Tacksam för hjälp!

Du kanske måste ändra upplösningen på datorn. Den borde ställa om automatiskt.....

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
fred6633

Hej

 

Jag har försökt att koppla min iMac till min TV utan att lyckas och jag begriper inte vad som är fel.

 

Jag har kopplat ihop datorn och tv:n med hjälp av en MiniDisplayPort to HDMI adapter, jag har testa HDMI kablen på en annan enhet och den fungerar så kablen är hel. Trots att alla sladdkopplingar verkar vara som de ska så får jag ändå inte över bild och ljud från min iMac till TV:n.

Har läst lite på forum och där står det att man ska gå in på systeminställningar ocg bildskärmar men jag får inte upp min TV som ett alternativ där.

Är det någon annan inställning som jag behöver ändra?

Eller något annat tips på vad jag kan göra för att få det att funka. (inga tips om att köra appletv eller något liknande, jag har inte den ekonomin just nu)

Tacksam för hjälp!

UpptäckerTV:n din iMac?. Ser du någonting under Ljud-Midiinställningar? Finns bland verktygsprogrammen.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Magnus_82

När jag kopplar kabeln till TV:n och slår på rätt kanal så får jag upp "ingen video tillgänglig" på TV:n.

 

Har också testat att koppla den till hemmabiosystemet och där får jag inte upp det meddelandet. Drar jag där emot ut kabeln ur datorn så får jag upp meddelandet vilket jag gissar borde betyda att den ändå känner av signalen, men jag fort fortfarande inte fram någon bild.

bifogar två bilder, den ena hur det ser ut när jag går in på bildskärmar under systemverktyg och den andra hur det ser ut på ljudenheter.

 

 

 

M V H

Magnus

 

bildskärm.pdf

ljudenheter.pdf

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
fred6633

När jag kopplar kabeln till TV:n och slår på rätt kanal så får jag upp "ingen video tillgänglig" på TV:n.

 

Har också testat att koppla den till hemmabiosystemet och där får jag inte upp det meddelandet. Drar jag där emot ut kabeln ur datorn så får jag upp meddelandet vilket jag gissar borde betyda att den ändå känner av signalen, men jag fort fortfarande inte fram någon bild.

 

bifogar två bilder, den ena hur det ser ut när jag går in på bildskärmar under systemverktyg och den andra hur det ser ut på ljudenheter.

 

 

 

M V H

Magnus

 

Det betyder ju att din iMac upptäcker TV:n som ljudenhet. Om Du klickar på pilen bredvid cirkeln och väljer HDMI för ljud ut, kommer ljudet från iMacen då i TV:n?

 

Jag kan faktiskt inte förstå varför IMacen inte upptäcker TV:ns skärm. Har du försökte klicka på "Sök bildskärmar"?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

När jag kopplar kabeln till TV:n och slår på rätt kanal så får jag upp "ingen video tillgänglig" på TV:n.

 

Har också testat att koppla den till hemmabiosystemet och där får jag inte upp det meddelandet. Drar jag där emot ut kabeln ur datorn så får jag upp meddelandet vilket jag gissar borde betyda att den ändå känner av signalen, men jag fort fortfarande inte fram någon bild.

 

bifogar två bilder, den ena hur det ser ut när jag går in på bildskärmar under systemverktyg och den andra hur det ser ut på ljudenheter.

 

 

 

M V H

Magnus

 

 

Vad händer när du väljer samla fönster ?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Magnus_82

När jag väljer HDMI för ljud ut så försvinner ljudet från datorn men jag får inget ljud i TV/hemmabio.

 

om jag klickar på samla fönster så får jag upp den bild som jag bifogat.

Har försökt att ändra på det jag jag kan ändra på och testat i den rutan.

 

 

Namnlöst.pdf

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

När jag väljer HDMI för ljud ut så försvinner ljudet från datorn men jag får inget ljud i TV/hemmabio.

 

om jag klickar på samla fönster så får jag upp den bild som jag bifogat.

Har försökt att ändra på det jag jag kan ändra på och testat i den rutan.

 

 

 

När jag väljer HDMI för ljud ut så försvinner ljudet från datorn men jag får inget ljud i TV/hemmabio.

Har du provat med en annan HDMI kabel ?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
polken

Har du provat annan hdmi-ingång på tv'n? Provat med annan hdmi-apparat ansluten till tv'n? Provat ansluta datorn med samma adapter och kabel till annan tv? Dina adapter kanske är trasig.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Magnus_82

Har du provat annan hdmi-ingång på tv'n? Provat med annan hdmi-apparat ansluten till tv'n? Provat ansluta datorn med samma adapter och kabel till annan tv? Dina adapter kanske är trasig.

 

Jag har testat allt det där tyvärr utom en annan adapter och att koppla den till en annan TV. Utan resultat.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
polken

 

Jag har testat allt det där tyvärr utom en annan adapter och att koppla den till en annan TV. Utan resultat.

Ska du komma vidare i processen måste du testa det också för att utesluta fel på adaptern/datorn.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×
×
  • Skapa nytt...