Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Ollie Williams

Facetime samtal ringer i flera enheter trots olika Apple ID

Rekommendera Poster

Ollie Williams

Förstår inte riktigt hur detta går till, men någon kanske kan förklara.

 

Jag har en iPad och en iPhone. iPaden används av lillpajken, och iPhonen är min. Den enda gemensamma nämnaren mellan dessa är att jag använder samma Apple-ID till Appstore på båda enheterna. I övrigt så används egna Apple-ID, till t.ex. iCloud och Facetime.

 

Det som händer är följande. Min mor ringer ett Facetime samtal för att prata med sitt barnbarn, och det ringer både i grabbens iPad och min iPhone. Jag har kontrollerat vilka telefonnummer och Apple-ID som står under inställningarna för Facetime i respektive enhet och de stämmer. Mitt telefonnummer och Apple-ID i min iPhone, och grabbens Apple-ID i iPaden.

 

Av nyfikenhet försökte jag få ur min mor vilket nummer eller Apple ID hon egentligen ringer, men det är lönlöst. Hon säger att hon klickar på kontakten i adressboken. Att få mer info ur henne är lika sannolikt som att jag lyckas lära grannens bordercollie att byta hårddisk i en Macbook Air. Men egentligen spelar det ingen roll vem hon egentligen ringer till tänker jag, eftersom det ändå bara ska ringa i en enhet. Eller?

 

Kan det vara så tokigt att hon har både mitt telefonnummer och grabbens Apple-ID inlagt under samma kontakt? Går det? Och skulle det förklara varför det ringer i båda enheterna?

 

//KJ

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Ollie Williams

Så var det. Mor har knött in alla möjliga nummer och e-mail adresser under samma namn i adressboken. Så då ringer det ju lite här och där...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...