Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

iTunes och iPhoto på TimeCapsule: era erfarenheter?


matber

Rekommendera Poster

Min MacBook Pro börjar bli gammal (4 år) och hårddisken är skadad. Jag funderar därför på att byta till en MacBook Air 11".

 

Men hårddiskutrymmet är litet och jag måste därför ha iTunes- och iPhoto-biblioteken externt. Jag vill slippa sladdar och det ska därför vara trådlöst. Idag har jag en Time Capsule 1GB, som även den börjar bli gammal och kommer behöver bytas relativt snart.

 

Jag har sökt på möjligheten att lägga iTunesbiblioteket på en Time Capusle, och ser att det råder delade meningar om det kloka i att göra så. Men de diskussioner jag hittar är påfallande gamla*, och det kom ju nya kapsyler i somras.

 

Jag undrar därför hur det är, har ni egna - goda eller dåliga - erfarenheter av att köra iTunes och iPhono från Time Capsule?

 

Och, har ni bättre förslag på trådlösa hårddiskar för detta ändamål?

 

Jag har en router från min bredbandsleverantör så jag behöver egentligen inte den funktionen (iallafall inte för tillfället). Men jag gör backup via Time Machine och då är ju kopplingen till just kapsylen väldigt trevlig. (Dessutom är ju Apples prylar alltid snyggast).

 

___

*) https://forum.macworld.se/topic/144850-kan-man-installera-itunes-paa-time-capsule/

https://forum.macworld.se/topic/155250-hittar-inte-itunes/?hl=%2Btime+%2Bcapsule+%2Bitunes

https://discussions.apple.com/thread/4915433?start=0&tstart=0

 

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nu har jag beställt en MB Air 11", i5, 8 GB/265 GB + en Time Capsule 2 TB. Jag tänker testa att lägga mitt iTunes-bilbliotek på TC:n, och sen göra manuella backups till min gamla TC tills den lägger av. iPhoto-biblioteket bör kunna få plats på Air'ens hårddisk, och även ett mindre urval av musiken kanske.

 

Funkar det inte får jag hitta nåt annat sätt att outsourca musiken, NAS eller molnlösning kanske. Jag återkommer om några veckor när jag testat, om det är nån som är intresserad...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Du får gärna återkomma med info.

 

Skulle helst vilja ha en NAS, då vissa kan köra plex server.

Har idag en mac mini i tv bänken med externa diskar som rymmer filmer och serier till plex servern mac minin kör + att itunes biblioteket ligger på mac minis interna disk

 

"Börjar" bli ont om plats så det hade varit bra/skönt att kunna köra en NAS, dels också att man slipper att slå på mac minin om man vili se på en film /serie på ipadden i sängen.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...