Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Förslag på program att bränna filmer på blu ray


webbdesigner

Rekommendera Poster

webbdesigner

Hej,

Jag har ett problem, eller rättare sagt min far har ett problem jag försöker hjälpa honom att lösa. Han redigerar sina semesterfilmer som han filmat i full HD i imovie och ofta blir filmfilerna väldigt stora. Han vill gärna ha dem nerbrända på skivor så jag rådde honom att köpa en extern blu-ray brännare och köpa Toast Titanium 11. Allt gott, brännaren är kompartibel med osx 10.8 och när vi då laddat ner Toast så valde vi såklart blu-ray och drog in filmen och klickade på bränn i bästa kvalité. Det dröjde inte länge föränn allt avbröts och felmeddelande kom upp:

 

The drive reported an error:
Sense key = ILLEGAL REQUEST
Sense code = 0x21, 0x02
BUFFER UNDERRUN

 

Nästa gång han försökte bränna valde han en lägre kvalité vilket suger, för det ska man ju inte behöva och toast drog igång och brännaren skrev i 1gång hastigheten. Nu höll den på längre och jobbade, men så kom fellmeddelandet upp igen. Jag har såklart googlat på detta och massor med folk verkar inte kunna bränna blu ray med Toast Titanium 11 oavsett blu ray fabrikar på brännare eller skivor. Roxio har inte besvarat varför det blir så här. Har skickat supportärende dit, men även kollat deras forum där en person specifikt frågar om just detta, men får inget svar.

 

Nu undrar jag om någon kan tipsa om ett annat blu ray brännar program, alltså ingen rippare utan för att bränna blu ray film på ett enkelt sätt på mac osx 10.8 Lion ?

 

Jag hittar bara olika program som kan kopiera blu ray skivor osv och massa workarounds att man skall göra om sina filmer till img el iso filer och krångla.

Några tips, jag vill bara kunna bränna film jag redigerat i imovie på en blu ray skiva med en extern blu ray brännare, men hittar ingen programvara. TOAST har varit inget annat än ett elände, tagit massor med tid och dessutom kostat över 1000 spänn för ingenting.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Telly82

Felet är ju ett fel som brännaren rapporterar, inte ett som uppstått i Toast. Så det skulle med all sannolikhet bli samma fel med ett annat program. (Toast är bara budbäraren. Att skjuta budbäraren hjälper inte.)

 

Nu vet jag inte mycket om BD, men om man ska jämföra med DVD så är det förmodligen så att alla brännare inte gillar alla skivor. DVD är ett mer moget format än BD, så de värsta inkompatibiltetsproblemen är ju lösta vad gäller DVD.

 

Testa ett annat fabrikat av skivor.

 

Såvitt jag vet finns det bara Toast.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Alix

En macspecialist säljer sannolikt skivor som är kompatibla, exempel här.

 

Edit: Allmänt sett är det här med att bränna på skivor en helt onödig historia.

Redigerad av Alix
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag antar att ni köpt plug-in till Blue Ray som Toast måste ha?

Om det ändå inte fungerar är det skivan eller brännaren. Jag bränner Bluray Toast utan problem

 

Vilken brännare har ni?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Toast® 11 High-Def/Blu-ray Disc Plug-in

Burn HD video to DVD and Blu-ray Disc™

The High-Def/Blu-ray Disc Plug-in for Toast 11 Titanium lets you author HD video content from AVCHD™ camcorders and EyeTV recordings on to standard DVDs and Blu-ray Discs for playback on any standard Blu-ray set top box or PlayStation® 3 game console.

Toast 11 High-Def/Blu-ray Disc Plug-in is ONLY compatible with Toast 11 Titanium

Purchase Options

Toast® 11 High-Def/Blu-ray Disc Plug-in

Your Price: $19.99

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Telly82

Jag antar att ni köpt plug-in till Blue Ray som Toast måste ha?

 

Nej, den "måste" man inte alls ha. Den konverterar bara video AV ETT VISST FORMAT för användning på skiva. Har man andra format (vilket är de flesta) behöver man ingen plug-in.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Zimmerman

Enklast är ju Toast - man behöver Bluray-pluggen för att bränna Bluray-skivor med Toast.

Nästa steg - om man inte vill köpa proffsapp för multum dollars - är Adobes Encore...men det är mycket svårare inlärningskurva där...å andra sidan kan man göra masters som håller för kommersiellt bruk.

 

I detta fall är det skivan eller brännaren som strular - Toast brukar göra sitt jobb...även om kvaliteten är stundom usel (är man seriös så kan man packa med t.ex. Compressor och bränna resultatet (separat ljud- och videofil) med Toast (som då bara bränner det - inte packar det alltså).

Med Toast kan det inte bli enklare och det bör duga för privat bruk - jag är dock glad att jag helt lämnat disk-skiten sedan flera år tillbaka - CD, DVD och Bluray är stendött...ett svagt minne om en förfluten tid...a bag of hurt...

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
webbdesigner

Tack, tack för alla svar måste jag börja med att säga!

 

Telly82 - Varför kan jag inte skjuta budbäraren??? Det är han som retat upp mig =). Grrrr!

 

Ang. Pluginet, Ja - det är inköpt och installerat. Det kom upp ett meddelande när vi/farsan skulle bränna första BD skivan att man var tvungen att ha det - så han köpte det. Gör en inte gladare direkt. För det funkar inte med plugin heller, det ger det meddelande jag initialt visade.

 

Spelaren är en Samsung SE-506BB. Det är TDK Blu ray skivor, ej re-weritable, utan vanliga, motsvarighet till DVD-R. Jo, visst vet jag att man kan ha synpunkter på detta med att bränna skivor osv, att blu ray är "a bag of hurt", men nu ville han ha det så för att enkelt, tycker han, kunna ta med skivan och visa vänner och bekanta.

 

Nu har han ju betalat typ 1200 för Toast och då kan man ju förvänta sig att det skall fungera! Det skall ju vara precis så användarvänligt att man bara väljer, Blu ray, drar och släpper sin filmfil och klickar Burn. Därför hade det varit bra att kunna prova ett annat program för att se om Det funkar eftersom det verkar vara så många som har problem med att bränna Blu ray med Toast.

 

Nu i veckan som kommer får vi gå igenom spelaren (som står att den är kompartibel extern brännare av Blu ray till Mac Os X) att senaste firmware är nedladdad osv, men ingen install fil fanns för mac på skivan som följde med utan som vanligt bara till SH*~€~$<+$}$}%T - WINDOWS.

Jag har länkar till firmware till Mac, så skall som sagt kolla upp allt det, med spelaren.

Det hade dock varit bra att kunna prova ett annat program, som Zimmerman skrev, som inte har värsta inlärningskurvan. Det skall vara enkelt och framförallt f u n g e r a =)

 

Själv är jag intresserad vad det är för typ av USB minnen man kan lägga film på för att spela upp på en LCD-TV? Är det inte några speciella minnen man använder?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Telly82

Sista frågan först: Vilka USB-minnen som helst. Kolla i TVns manual hur de ska vara formaterade. Vanligast är FAT32.

 

Återigen, det är inte Toast som krånglar, det är brännaren som inte kan bränna på den skivan.

Bränn en skiva i Finder så ska du set att det inte heller går med de skivorna. Se till att med tillräckligt mycket data för att få ett ordentligt test, säg 10GB.

http://support.apple.com/kb/HT1152?viewlocale=sv_SE&locale=sv_SE

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Undrar om brännaren verkligen fungerar med Mac, står inget på Samsungs hemsida. Om du spelar en blurayskiva med MacBlueRayplayer - fungerar det?

 

Som sagt det är inte Toast som är problemet

Prova annan skiva eller annars om det går lämna tillbaka Samsung i köp ngn på Apple Store, jag köpte LaCie, fungerar perfekt

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
  • 1 month later...
webbdesigner

Puff, Puff nu är brännaren utbytt till en La Cie D2Blu Ray XL för mac och den skriver i 12X. Efter massa strul tidigare med billighets Samsung brännaren så kan man än en gång konstatera att det oftast inte finns ngt som är både billigt och bra.

 

Dock så är det fortfarande problemas så klart. Nu bränns filmerna i blu ray och går att spela upp på Tvn.

 

Filmerna är som filmade i Full-Hd. Innan bränningsprocessen startar väljer vi bästa kvalité och när man sedan spelar upp skivan i blu ray spelaren och ska titta på tv:n så är det värsta sk@<<€<€#t kvalitén.

 

Vi har provat med flera olika spelare och tv-apparater. Bilden är liksom hackig och rena skräpet. När vi tidigare bränt film ur samma kamera på Dvd (då det fått plats) så är det superfin bild, kristallklar!!

 

Vi har bränt filmerna både filerna och som ISO IMG - ingen skillnad.

 

Någon som förstår detta?

 

Vi har haft kontakt med Roxio 300 ggr men de har hittills inte kommit fram till någon lösning.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
  • 2 weeks later...
webbdesigner

Detta verkar tämligen omöjligt - en sån vanligen och torde enkel sak.

 

1 Man filmar sin semesterfilm med hd-injection-direction videokamera

 

2 Man vill spara filmen på en skiva, Dvd är för liten i lagrin

 

3 Man laddar ner Toast 11 Titanium och bränner det eländet på en Blu-ray - det fantastiska formatet. Ut kommer skräp, pixlig bild ungefär.

 

Slutsats Det går alltså inte att använda bluray och få en optimal kvalite med fullhd som man önskar. Vi har gjort detta så många gånger nu på 511 olika sätt och inställningar. Roxios support snackar bara om att man ska göra en isoimg, då har vi gjort det. Ingen Skillnad!

 

Ingen här verkar ha dessa problem..

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×
×
  • Skapa nytt...