Jump to content
Just nu i M3-nätverket

iMessage och utlandet.


xyz123

Recommended Posts

Om man slår på iMessage i sin iFåne så kan det bli problem med meddelanden till andra som också har iFåne med iMessage påslaget.

Alla mina meddelanden till min son på besök i London försvann. Han blev dessutom av med andra meddelanden. Alla hade lika gärna

kunnat sändas som SMS. Vi tror att problemet uppstod när han stängde av datatrafik. Systemet lyckades inte använda SMS i stället.

 

Det är i och för sig trevligt att kunna sända meddelanden till en telefon från datorn men iMessage verkar inte vara rätt lösning. Den är

dessutom begränsad till iFåne. Det man vill ha är en lösning som kan användas mot alla telefoner som kan ta emot SMS.

Link to comment
Share on other sites

 

Det där löser inte problemet. Då måste alla istället ha whatsapp installerat. Då kan man lika gärna använda facebook chat, googlechat eller ngn annan im.

Link to comment
Share on other sites

Imessage går via datanätverk, så om man stänger av det kopplar man ner iMessage. Han hade fått meddelandena om han hade använt datanätverket. Systemet växlar inte över till SMS därför att det är hos avsändaren denna växling sker. Dvs, om avsändaren inte har ett tillgängligt datanätverk så skickas iMessage som ett SMS. Anledningen till att den inte kollar mottagaren är för att systemet inte kan veta om mottagaren har stängt av sin telefon eller bara inaktiverat datanätverket. Om systemet skulle skicka SMS här, så skulle mottagaren få dubbla meddelanden om vi säger att mottagaren har stängt av sin telefon - då skulle mottagaren få både SMS och iMessage när han slår på sin telefon igen. Ett avstängd datanätverk blir för systemet samma grej som att inte ha sin telefon påslagen.

 

Betänk också att datorn inte kan skicka SMS överhuvudtaget. Denna omkoppling till SMS går bara mellan enheter som kan skicka SMS, du behöver ett telefoniabbonemang för att skicka SMS. Så iMessage i datorn kan bara skicka iMessage. Imessage-applikationen i telefonen kan skicka både iMessage och SMS, för telefonen har ett telefonabonnemang.

Link to comment
Share on other sites

Om du vill skicka från datorn finns det två alternativ - det ena är att gå via en webbtjänst som skickar SMS, då är tjänsten uppkopplad mot mobilnätet. Det andra är att skicka SMS via mobilt bredband, dvs har du mobilt bredband så har du en inkoppling på mobilnätet via det och flera operatörer har skicka SMS som ett alternativ i sin mjukvara som kommer med det mobila bredbandet.

Link to comment
Share on other sites

Det där löser inte problemet. Då måste alla istället ha whatsapp installerat. Då kan man lika gärna använda facebook chat, googlechat eller ngn annan im.

 

Ja men så är det ju med allt. För att kunna ta emot SMS behöver mottagaren ha en SMS-applikation i telefonen, annars kan inte SMS tas emot. Nu är det ju så att SMS-applikationen är standard i telefoner, jag vet ingen telefon som inte har den applikationen. :) Men det är också det enda som är standard och finns i alla mobiltelefoner.

Link to comment
Share on other sites

Jag gjorde detta inlägg för att påpeka för andra att iMessage i vissa fall kan ställa till med problem. Kan vara värt att veta utifall man reser utomlands eller den man sänder meddelande till är utomlands.

 

Om man har behov att sända SMS från dator så finns det lösningar i omlopp ute på internet. (Jag har ingen sammanställning och tänker inte göra någon.) Ett exempel för iMac är SMS sender. http://www.macmedianet.com/

Link to comment
Share on other sites

Det är egentligen inte en fråga om man är utomlands eller inte, utan det handlar om man har datanätverk aktiverat eller inte. Dvs, om du slår av datanätverket i telefonen i Sverige så inträffar samma sak så det är inte relaterat till huruvida man är utomlands eller inte. Imessage går via datanätverk, så det förutsätter en wi-fi koppling eller datanätverk i mobilnätet. Om man är utomlands så kan man skicka iMessage via Wi-fi, exempelvis många hotell, caféer och andra ställen där turister samlas har ofta gratis wi-fi nät, och via dessa kan man också ta emot iMessage om man befinner sig vid ett sådant.

 

Den länk du visar går till ett program som skickar SMS via telefonen, dvs man kopplar ihop telefonen med sin Mac och så skriver man SMS:et i Macen och så skickas det från telefonen. Då kan man ju lika gärna skicka det direkt från telefonen eftersom man ändå måste ha en för att kunna skicka SMS. :)

Link to comment
Share on other sites

Tja, det finns tillfällen när en dator underlättar rätt så mycket. T.ex. om man vill kopiera valda textavsnitt från något annat program. Ett riktigt tangentbord underlättar också i många fall.

Link to comment
Share on other sites

Men SMS är gjort för korta snabba texter, inte långa romaner. :) (SMS = Short Message Service). Vill man skapa längre texter som man vill skriva på tangentbord a'la skrivmaskin kan man lika gärna skicka ett mejl. :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...