Jump to content
Just nu i M3-nätverket

SSD Vertex " 5 " Det senaste om SSD !


DIF

Recommended Posts

Lite om Vertex 4

 

Vi gjorde en recension på Vertex 4 för inte så länge sedan. Då var vi väldigt imponerande över vilken prestanda som man lyckades pressa fram även på den mindre 128GB-modellen. Det har dock uppenbarat sig en del ändringar sedan dess. OCZ har släppt ytterligare nya firmwareversioner. Denna gång med versionsnummer 1.5 och det ser ut som om OCZ har gjort en liten fuling som kallas för Performance Mode. Detta introducerades med version 1.4 och det kan mycket väl vara därför som Vertex 4 presterar så pass bra som den gör. Enheten är i så kallat Performance mode när mindre än 50% av enheten är full och då har enheten högre sekventiell skrivprestanda än innan. Det är inte bekräftat av OCZ, men det finns teorier om att OCZ låter enheten arbeta som en SLC-enhet (d.v.s. bara programmera en bit i varje minnescell) till en början. Att programmera ett minne på det sättet går betydligt fortare och man får högre prestanda som följd. Men att programera en minnecell gör ju att bara hälften av utrymmet kan användas, så när man går över 50 procent så slår enheten om till vanligt MLC-läge och presterar som den gjorde innan. Detta är dock endast en teori och inte bekräftat i dagsläget.

 

Denna funktion ska vara inbakad i Everest 2-kontrollern och finns därmed på alla modeller av Vertex 4 och Agility 4.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Lite info om Intel s SSD er med Sanforce

Prestandamässigt är det heller inte mycket nytt under solen och vi känner igen de producerade resultaten från många andra Sandforce-baserade enheter i prisklassen. Intel 335 lägger sig i de flesta fallen i den nedre halvan av tabellerna och det är uppenbart att modellens relativt låga pris ska väga upp för den något lägre prestandan.

 

Huvudproblemet med Intels nya enhet är att vi inte litar på den. Gång på gång beter sig modellen väldigt underligt, med allt ifrån svårigheter att återhämta sig från hård belastning till antydan att enhetens nya flashminnen skulle kunna vara utslitna inom några år. Det kan givetvis röra sig om barnsjukdomar eller trasig mjukvara, men i dagsläget känns enheten helt enkelt för skakig för att rekommendera.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...