Pocahontas Postad 9 november, 2012 Share Postad 9 november, 2012 Nej, virus fryser ihjäl i minusgrader. Virus dör inte av kyla. Det är tveksamt om man ska kalla virus för något "levande" Solljus är de däremot mer känsliga för Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Pocahontas Postad 9 november, 2012 Share Postad 9 november, 2012 Mer om vad virus är http://sv.wikipedia.org/wiki/Virus Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
ekorrbär Postad 9 november, 2012 Share Postad 9 november, 2012 Vinterkräksjukan tar säkert semester på sommaren? Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Semmelman Postad 9 november, 2012 Författare Share Postad 9 november, 2012 Intressant, skulle bara säga det, hade inget att tillföra men ville bara inte lämna tråden sådär. Har när jag tänker på det troligen inte spytt på över 25 år, det var väl då jag hade senast en ordentlig fylla. Nån gång fått lite rännskita litegrann beroende på kräftor och snaps men jag är nog immun, troligen är det mitt stora mandelintag som gjort mig motståndskraftig. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Alix Postad 9 november, 2012 Share Postad 9 november, 2012 Intressant, skulle bara säga det, hade inget att tillföra men ville bara inte lämna tråden sådär. Har när jag tänker på det troligen inte spytt på över 25 år, det var väl då jag hade senast en ordentlig fylla. Nån gång fått lite rännskita litegrann beroende på kräftor och snaps men jag är nog immun, troligen är det mitt stora mandelintag som gjort mig motståndskraftig. En massa mandel som mandelmassa? Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Semmelman Postad 9 november, 2012 Författare Share Postad 9 november, 2012 Exaktemandel! Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Gäst Postad 10 november, 2012 Share Postad 10 november, 2012 Virus dör inte av kyla. Det är tveksamt om man ska kalla virus för något "levande" Solljus är de däremot mer känsliga för Det fick vi i alla fall lära oss när vi gjorde lumpen, när det var tal om att vara ute i fält i många minusgrader. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
ClCdCm Postad 12 november, 2012 Share Postad 12 november, 2012 Ränneskedda kallas det där jag är från. Jag har aldrig haft nån klassisk magsjuka. Jag har drabbats av matförgiftning ett par gånger, men då bara blivit lite illamående och fått frossa några timmar. Inte ens som barn var jag magsjuk, enligt morsan. Jag spydde enormt när jag hade kikhosta som litet barn, och jag har spytt ett par gånger i samband med fylla. Jo, jag spydde för några månader sen, efter en stor portion cornflakes. De verkade bilda en propp i magen. Jag åt det sent på kvällen, och mådde lite konstigt när jag gick till sängs. Vaknade efter en timme och sprang till toa för att spy. Men vinterkräksjuka har jag aldrig haft. Blev inte sjuk när farsan hade det en gång när jag bodde hemma, och jag blev inte sjuk när jag jobbade i hemtjänsten och var hemma hos en vårdtagare som hade det, och som jag tvättade och städade hos för att få bort, ja, "restprodukterna"... När jag jobbade på Apple gick det en omgång där, men inte heller den gången blev jag sjuk. Den gången blev flera hundra sjuka! Så jag tror nog att jag tillhör de immunas skara. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
mikaellq Postad 12 november, 2012 Share Postad 12 november, 2012 Jag hade något pucko till befäl som inte tyckte att man skulle diska snuskburken eftersom mögel var nyttigt. Det va la därför den hette snuskburken. Jag minns även jag att det var lite si och så med diskandet... Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Mattiasgbg Postad 12 november, 2012 Share Postad 12 november, 2012 Jag hade något pucko till befäl som inte tyckte att man skulle diska snuskburken eftersom mögel var nyttigt. Själv fick jag lära mig att man i en överlevnadssituation kan koka bort saltet ur havsvatten. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Alix Postad 12 november, 2012 Share Postad 12 november, 2012 Själv fick jag lära mig att man i en överlevnadssituation kan koka bort saltet ur havsvatten. Det enda man kokar bort ur havsvatten är vatten, saltet blir kvar. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Gäst Postad 12 november, 2012 Share Postad 12 november, 2012 Det enda man kokar bort ur havsvatten är vatten, saltet blir kvar. Då gäller det att man har mer vatten att koka om man gjort tvärt om Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Gäst Postad 12 november, 2012 Share Postad 12 november, 2012 Ja, fast om du fångar upp vattenångan och låter den droppa ned i ett annat kärl efter kondenseringen så borde det bli sötvatten (Märklig benämning. Det är inte sött. Det är saltfritt.) Ja men det är ju nåt helt annat. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Alix Postad 12 november, 2012 Share Postad 12 november, 2012 Vid vilken kokpunkt kokar havsvatten vid havsytans nivå? Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Mattiasgbg Postad 12 november, 2012 Share Postad 12 november, 2012 Det enda man kokar bort ur havsvatten är vatten, saltet blir kvar. Det aktuella kompanibeälet var väl ensam i plutonen om att inte veta det. Ja, fast om du fångar upp vattenångan och låter den droppa ned i ett annat kärl efter kondenseringen så borde det bli sötvatten (Märklig benämning. Det är inte sött. Det är saltfritt.) Nu gjorde jag tyvärr inte värnplikt i en destilleringspluton. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Pocahontas Postad 12 november, 2012 Share Postad 12 november, 2012 Ja men det är ju nåt helt annat. Det kallas destillerat vatten, sånt man använder i bl.a blybatterier och strykjärn Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Gäst Postad 12 november, 2012 Share Postad 12 november, 2012 Det innefattar att koka havsvatten Men det blir ändå inte samma sak. (som att bara koka vattnet) Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Gäst Postad 12 november, 2012 Share Postad 12 november, 2012 Det kallas destillerat vatten, sånt man använder i bl.a blybatterier och strykjärn Jo det vet jag. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Pocahontas Postad 12 november, 2012 Share Postad 12 november, 2012 apropå destillerat vatten.. http://www.naturvetenskap.org/myter/398-det-ar-farligt-att-dricka-destillerat-vatten Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Alix Postad 12 november, 2012 Share Postad 12 november, 2012 Det aktuella kompanibeälet var väl ensam i plutonen om att inte veta det. ... Hur kan man ha ett kompanibefäl i en pluton? Hade han (antar jag att det var) gått vilse? Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Mattiasgbg Postad 12 november, 2012 Share Postad 12 november, 2012 Hur kan man ha ett kompanibefäl i en pluton? Hade han (antar jag att det var) gått vilse? Plutonen var dessutom delad i två troppar som agerade ganska oberoende av varandra, om än samarbetande. Varje tropp hade 2 KB, 1 PB, 3 GB och kanske 8 meniga. Plutonchefen såg vi sällan i fält, han verkade nästan som kompanichef ibland. Troppen ägnade sig åt att driva en spaningsradar, av två, i ett LV-kompani, RBS 70. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Alix Postad 12 november, 2012 Share Postad 12 november, 2012 Plutonen var dessutom delad i två troppar som agerade ganska oberoende av varandra, om än samarbetande. Varje tropp hade 2 KB, 1 PB, 3 GB och kanske 8 meniga. Plutonchefen såg vi sällan i fält, han verkade nästan som kompanichef ibland. Troppen ägnade sig åt att driva en spaningsradar, av två, i ett LV-kompani, RBS 70. Bara alla vet vad de ska göra så... Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Semmelman Postad 12 november, 2012 Författare Share Postad 12 november, 2012 Jag kan förstå om man vill kräkas på lumpen. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Axelman Postad 12 november, 2012 Share Postad 12 november, 2012 Vid vilken kokpunkt kokar havsvatten vid havsytans nivå? Vid min kokpunkt. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Rekommendera Poster
Arkiverat
Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.