Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Nollställa användare och lösenord


Slandrom

Recommended Posts

Jag har en bekant som gått från Pc till Mac och köpt en iMac med Mountain Lion.

När dom startade upp den första gången har dom krånglat till det första gången. Lagt in 2 användare med samma lösenord, anmält Apple-id men ingen minns att dom gjort det och vilka lösenord dom i så fall använt. När jag försöker hjälpa dom går det bara runt och runt och kommer ingenstans. När App Store meddelar att det finns en uppdatering av iMovie och iPhoto kräver den att den som "köpt programmen" ska logga in. Den kräver Apple-id fast det förmodligen inte är något gjort och det går inte att skapa ett eftersom den inte godkänner personnumret på den som den anser vara vara den användare som "köpt programmen".

 

Kan man nollställa användare och lösenord och börja om från början?

 

Björn

Link to comment
Share on other sites

Tror du måste kontakta Apple, de har gratis support kopplad till sin nya dator i 90 dagar.

Link to comment
Share on other sites

Dom har kontaktat Apple men inte fått något vettigt svar....eller är dom för okunniga för att begripa vad dom säger.

Link to comment
Share on other sites

Du kan prova med CMD + R vid uppstart (recovery-partitionen), men kruxet är ju Apple ID. Om de inte vet vilket Apple ID som gäller för administrationskontot så är det ett problem. Enklaste kan vara att gå med datorn till butiken så får de ominstallera hela systemet så att de felaktiga inställningarna försvinner.

Link to comment
Share on other sites

Minns inte hur det fungerar när man registrerar Apple-ID, men logiskt sett borde den mailadress som anges få bekräftelseuppgifter/kontouppgifter automatiskt skickat till sig eftersom Apple-ID kräver att man anger en e-postadress. Detta mail bör alltså någon av dom ha fått där alla uppgifter finns.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...