Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Aktivera Trim i Mountain Lion för SSD?


Night Slasher

Recommended Posts

Night Slasher

Vet att det finns en app som heter Trim Enabler men vill inte använda den för jag har läst att den skriver in en äldre version i registret.

 

Har läst runt och det verkar som att nedanstående ska skrivas in i Terminalen när det gäller Mountain Lion 10.8.2. Kan någon bekräfta detta?

 


sudo cp /System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/MacOS/IOAHCIBlockStorage /System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/MacOS/IOAHCIBlockStorage.original

sudo perl -pi -e 's|(\x52\x6F\x74\x61\x74\x69\x6F\x6E\x61\x6C\x00{1,20})[^\x00]{9}(\x00{1,20}\x4D)|$1\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00$2|sg' /System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/MacOS/IOAHCIBlockStorage

sudo touch /System/Library/Extensions/

Link to comment
Share on other sites

Trim Enabler byter inte ut hela kexten längre, utan patchar där det behövs.

 

Det är enklare och säkrare att använda Trim Enabler.

Link to comment
Share on other sites

Om du har en nyare SSD med egen garbage collection, så är det är det inte säkert att du får någon förbättrad prestanda. Jag aktiverade TRIM på min Intel 320 efter ett halvår utan och benchmarktesterna visade samma som innan.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...