Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Känslig extern mikrofon till MacBook Air


TB-000

Rekommendera Poster

Jag har installerat AudioNote ( https://itunes.apple...406393290?mt=12 ) och tänkte att jag kunde spela in ett möte kombinerat med anteckningar.

Med interna mikrofonen blir detta inte bra: eftersom den sitter vid tangentbordet på MacBook Air så kommer alla tangentryckningar med som ett mycket störande, högljutt oljud.

 

Jag tänkte lösa detta med en extern mikrofon. Jag har testat en USB-mikrofon från Kjell & Co ( http://www.kjell.com...m-500usb-p91455 ) men den är inte tillräckligt känslig. Den fungerar bra om man håller den 1 cm från munnen på den som talar, men man kan inte ha den mitt på mötesbordet och höra vad alla säger.

 

Är det någon som använt extern mikrofon på MacBook Air och kan rekommendera någon som är känslig och bra för att spela in någon som talar ett par meter ifrån mikrofonen? (MacBook AIr har ju inte en normal mikrofoningång så det måste väl vara en USB-mikrofon.)

 

Apple säljer Blue Microphones Yeti ( http://store.apple.c...15ZM/A?fnode=57 ) men den verkar onödigt dyr för min enkla användning. (Dessutom vet man ju inte hur den fungerat innan man provat den...)

 

Tack på förhand till alla som svarar.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nä, använder ingen av dem, men jag har väldigt positiva erfarenheter av JAM (efter att ha köpt ett antal sångmikar av dem genom åren) så ring och snacka med dem. De brukar ha testat de grejor de har i sitt sortiment.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tack för svaren.

 

Personen jag pratade med på JAM använda all sin auktoritet för att rekommendera Blues Yeti, som den enda rätta för den här användningen. Även andra branchmänniskor jag talat med rekommenderade Blues Yeti. Se http://www.jam.se/studio/mikrofontillb/A52666/?q=yeti och http://store.apple.com/se/product/TY115ZM/A?

 

Blues Yeti är känslig och fångar upp ljudet från hela rummet. Den fungerar bra med AudioNote på MacBook Air.

 

Men den är 30 cm x 12 cm x 12 cm och väger 1.5 kg. Det är inte en smidig liten extern mikrofon att ta med sig...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 1 month later...

En liten uppdatering för att hjälpa andra med samma problem:

 

Bästa mikrofonalternativet jag hittils hittat för AudioNote ( https://itunes.apple.com/se/app/audionote-notepad-voice-recorder/id406393290?mt=12 ) är Blue Tiki , se

http://bluemic.com/tiki/

http://store.apple.com/se/product/H8650ZM/A/blue-microphones-tiki-usb-microphone?

http://www.pricerunner.se/cl/176/Mikrofoner?search=tiki

 

 

Blue Tiki är liten, lätt och smidig att ta med sig. Stödet (inbyggd hårdvara) för att ta bort tangenbordsljud fungerar fantastiskt bra. Däremot skulle jag önska att Tiki var litet känsligare. Det fungerar bra att låta Tiki ligga på bordet och tala med kraftig röst en dryg meter bort. (Tiki presenteras som Skype-mikrofon, och det här är väl typiska tänkta användningen.) Det fungerar mindre bra att spela in det som sägs med svag röst ett par meter bort.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...