Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Ökning av "stölder" inför Iphonelansering...


00andy

Recommended Posts

Inte för att detta är en världsnyhet,men däremot ett fenomen som drabbar försäkringsbolag världen över i samband med nya släpp av särskilt efterfrågade telefoner,surfplattor osv.

 

Läste artikel i norska VG,men har läst otaliga artiklar tidigare,så nya åtråvärda saker som "stjäls" genererar även återkommande artiklar...

 

Det som är anmärkningsvärt om man vill tro att det rör sig om riktiga stölder är det festliga faktum att utgående modeller blir oerhört åtråvärda helt plötsligt!

Och att många torskar efteråt då dom har samma nummer ,men ingen ny simkortsbeställning.

Att poliser inte gör annat än att ta emot anmälan är en sak,men försäkringsutredare är outtröttliga med sina jobbiga frågor och begäran om samtalstrafik osv.

Sedan kan man undra varför inte de appar som annars är så framgångsrika på att hitta & fjärrstyra iphonen inte används och lyckas klara av saken i dessa tider.

 

(Denna stöldtopp blir ju mest synlig vid Iphonesläpp,men gäller i lika hög grad i andra fabrikat/modeller,så att säga att Applekonsumenter är mer benägna till försäkringsbrott är nog att ta ut svängarna väl mycket.)

Länk till VG:http://www.dinepenger.no/spare/ny-iphone-kan-gi-forsikringssvindel/20273205

Link to comment
Share on other sites

"Skadade" iPhone ökar också markant. Folk är svin.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...