Jump to content
Just nu i M3-nätverket

OS X


j.persson

Recommended Posts

 

Någon mer som har fått problem med sin dator efter att ha installerat os X. Min dator är inte den samma.. Har blivit jätte seg med internet ex. Kör safari på min macbook pro, har även bytt till chrom men samma problem där.. Har funderat på om man har fått virus, men har installerat ett virusprogram och de säger att det inte finns något.. Vad kan felet vara?? tacksam för hjälp/svar

 

Link to comment
Share on other sites

Vilken OS X- respektive Safariversion talar vi om?

Link to comment
Share on other sites

Kolla så det inte bara är Spotlight som indexerar hårddisken, den gör det efter varje uppgradering och har man en stor hårddisk med mycket innehåll så tar detta tid... När håddisken används av Spotlight så har Spotlight företräde och andra applikationer som skyfflar mycket minne till hårddisken, exempelvis Safari eller Chrome, går långsammare ända tills Spotlight är klar (och Spotlight kan ta timmar på sig).

 

Kolla så det inte är TimeMachine som checkar hårddisken och gör en säkerhetskopia, händer precis samma här som med Spotlight - dvs, program som skyfflar mycket minne till hårddisken går långsammare ända tills TimeMachine är klar. Efter en uppgradering är TimeMachine bland det första som körs, och gör en ny säkerhetskopia av datorn med det nya systemet.

 

Starta om modemet.

 

Kör säker start (rekommenderas innan varje uppgradering, och glömmer man bort göra innan så får man göra efteråt).. alltså håll nere shift-tangenten när du startar datorn och håll nere den tills "stapeln" i nederkanten av skärmen syns.

 

Ta bort alla program som använder Power PC, tillse så du har de senaste uppdateringarna av de program du använder. För Safari, se till så du har de senaste uppdateringarna av tilläggen. Flera äldre tillägg fungerar inge bra med nya systemversioner och Safari-versioner.

Link to comment
Share on other sites

vad betyder detta??? just den varningen som ja funderar över

Det kommer en massa onödiga meddelanden när man reparerar skivbehörigheter. Detta är ett av dem.

http://support.apple.com/kb/TS1448

Link to comment
Share on other sites

262820_10151163925808987_1955332212_n.jpg

 

 

 

vad betyder detta??? just den varningen som ja funderar över

 

Inget att bry sig om.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...