Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Innehållsamling och innehållsmontering i indesign


Linuz M

Recommended Posts

I Indesign CS6 finns det något som heter Innehållsamlig och innehållsmontering. Om jag förstått rätt så kan man använda objekt på fler ställen i dokument eller flera dok.

Är det någon som provat detta verktyg? Jag kollade i en bok men vet inte riktigt om jag tycker verktyget är nåt bra.

 

Först fatta jag inte hur jag tog bort objekt ifrån innehållsamlingen men det är väl tydligen så att man tar bort objekten i det dokument dom är lagda?

Link to comment
Share on other sites

Det är en av de Coola nyheterna i CS6, riktigt användbart och lättjobbat.

 

Kolla här för mer info, den heter Content Collector i Engelska versionen

 

http://blogs.adobe.c...n-indesign-cs6/

 

Japp. Tack! Har provat verktyget. Kan samla in objekt ifrån dokument och återanvända inom samma eller andra dokument. Kan inte riktigt hitta användningsområdet bara. Antar att man kan samla in objekt ifrån fler dokument?

 

Ska man tänka att man gör ett samlingsdokument med alla objekt jag gillar att återanvända och samlar in dom för att sedan montera in i nya dokument? Eller är det mer om det är vissa dokument(Exempelvis produktblad eller vad som helst)som jag har vissa objekt som jag vill återanvända?

Link to comment
Share on other sites

Det finns sen länge en funktion som heter Bibliotek, det är en palett där du också kan spara saker som återanvänds i dokument, loggor, texter eller annat.

 

Innehållssamlaren är en förbättring av bilbioteket som gör att det är enklare och överskådligare att använda, men det är bara vissa typer av produktion som har stor användning av det. Mest inom magazin och tidningar.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...