Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Tabeller i bokstavsordning i InDesign


MacSunzet

Recommended Posts

Just nu sitter jag visserligen med InDesign CS3, men nog borde det finnas enklare sätt att få rader i bokstavsordning i senare versioner än att som här gå via Skript och "SortParagraf". <div>Det jag helst skulle vilja ha är att man likt i excel kan sortera tabeller i bokstavsordning efter specifik tabellkolumn.

Det verkar inte finnas tillstymmelse till här.Finns det öht något i Adobes programpark som liknar Excel. Tycker inte alls om excel och words också för den delen och hoppas att Adobe med sin logiska enkelhet i det innovativa kan skapa/har skapat något som Excel.

Link to comment
Share on other sites

Tack.

 

Lärde mig visserligen häromdagen att enklast är att använda Exceldokumentet som en länk istället och helt enkelt gå via det och uppdatera länken.

Men iWorks låter intressant. Kan den kalkylera som Excel gör också? Vill ju i största möjliga mån lämna Office-paketet :)

Link to comment
Share on other sites

Ja visst kan den kalkylera som Excell. Numbers är Apples alternativ till Excell. Lättanvänt och smart som andra Appleprogram, du kan dessutom ha Numbers i din iPhone eller iPad och dela dokument via iCloud. Numbers öppnar även dina gamla Excell-filer. Jag har inte använt Excell på väldigt länge.

 

http://www.apple.com/iwork/numbers/

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...