Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Windows 7 startar inte (Boot Camp)


Rstattin

Recommended Posts

Hej! Jag har installerat Windows 7 på min Mac med Boot Camp och det har fungerat hur bra som helst tills idag. När jag startade datorn idag och valde Windows 7 så startar det inte... Först startar min iMac som vanligt och den blir sedan svart som den ska om man startar Windows men då blinkar ett understräck uppe i vänstra hörnet och sedan startar datorn om igen. Den håller på så ändå tills man vill starta Mac OS. Undrar om det är någon som varit med om det här eller om någon vet hur jag ska göra? Har installerat om Windows 7 och testat men blir samma sak då :( Snälla hjälp!

Video kommer strax om hur det ser ut!

Link to comment
Share on other sites

När du är i Mac OS X, hittar du Windows som startskiva under Systeminställningar>Startskiva? Om du startar om datorn och håller nere alt-knappen, får du upp Windows som startskivealternativ?

Link to comment
Share on other sites

1337352167[/url]' post='1542754']

När du är i Mac OS X, hittar du Windows som startskiva under Systeminställningar>Startskiva? Om du startar om datorn och håller nere alt-knappen, får du upp Windows som startskivealternativ?

 

Ja

Link to comment
Share on other sites

Det verkar vara fel på inställningen som säger vilket operativsystem som ska startas. Men varför det blir fel igen när du har installerat om Windows begriper jag inte. Har du då tagit bort Bootcamppartitionen och installerat allt på nytt?

Link to comment
Share on other sites

1337353059[/url]' post='1542756']

Det verkar vara fel på inställningen som säger vilket operativsystem som ska startas. Men varför det blir fel igen när du har installerat om Windows begriper jag inte. Har du då tagit bort Bootcamppartitionen och installerat allt på nytt?

 

Aa, när jag installerade om så tog jag bort partitionen och skapade en ny. Men har ju fungerat hur bra som helst innan, så vet inte vad som kan ha blivit nu :(

Link to comment
Share on other sites

Aa, när jag installerade om så tog jag bort partitionen och skapade en ny. Men har ju fungerat hur bra som helst innan, så vet inte vad som kan ha blivit nu :(

Nej, det var inte fel att göra så, snarare tvärtom. Men jag har faktiskt inget bra svar på hur du ska lösa problemet, för mig är detta ett "hands on/trial & error"-problem, tyvärr. :sorry:

Link to comment
Share on other sites

Aa, när jag installerade om så tog jag bort partitionen och skapade en ny. Men har ju fungerat hur bra som helst innan, så vet inte vad som kan ha blivit nu :(

Förutsätter att du använder boot camp assistenten för att lägga till/ta bort partitioner, annars får du problem.

Link to comment
Share on other sites

Förutsätter att du använder boot camp assistenten för att lägga till/ta bort partitioner, annars får du problem.

Ja, precis, den måste man använda.

Link to comment
Share on other sites

1337378170[/url]' post='1542835']

Förutsätter att du använder boot camp assistenten för att lägga till/ta bort partitioner, annars får du problem.

 

Aa självklart använder jag den :)! Men nu fungerar det! Har inte gjort något speciellt, installerade om igen bara och nu fungerar det :D

Link to comment
Share on other sites

Aa självklart använder jag den :)! Men nu fungerar det! Har inte gjort något speciellt, installerade om igen bara och nu fungerar det :D

Bra! För det fanns egentligen inget svar på varför det inte skulle fungera. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Hej!Jag har installerat Windows 7 Ultimate på min iMac (Mac OS X 10.7.4) med BootCamp.Win 7 startade som vanligt och jag påbörjade windows uppdateringar, allt gick bra och omstart efter omstart gjordes när systemet krävde det. Efter att jag valde att installera "stöd för Svenska" och installation krävde en omstart för att slutföra det hela startade inte Win OS utan istället fick jag en ikon (folder) med ett frågetecken i blinkandes. Jag har nu provat att starta om sedan håller in "alt-knappen" och får fram båda partitionerna, lik förbannat startar inte Win OS. Jag har även kontrollerat att det verkligen finns en Win partition via "systeminställningar -> startskiva" även där finns båda partitionerna…Förstår inte vad problemet kan vara, väldigt tacksam för råd och hjälp om ni känner igen detta krångel…:)

Link to comment
Share on other sites

<br />Hej!Jag har installerat Windows 7 Ultimate på min iMac (Mac OS X 10.7.4) med BootCamp.Win 7 startade som vanligt och jag påbörjade windows uppdateringar, allt gick bra och omstart efter omstart gjordes när systemet krävde det. Efter att jag valde att installera "stöd för Svenska" och installation krävde en omstart för att slutföra det hela startade inte Win OS utan istället fick jag en ikon (folder) med ett frågetecken i blinkandes. Jag har nu provat att starta om sedan håller in "alt-knappen" och får fram båda partitionerna, lik förbannat startar inte Win OS. Jag har även kontrollerat att det verkligen finns en Win partition via "systeminställningar -> startskiva" även där finns båda partitionerna…Förstår inte vad problemet kan vara, väldigt tacksam för råd och hjälp om ni känner igen detta krångel…<img src='https://forum.macworld.se/public/style_emoticons/default/smile.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' /><br />
<br /><br /><br />

 

Var tyvärr inte sådär det såg ut för mig. Jag installerade om Windows och då fungerade det för mig. Efter andra installationen så hade jag engelska på mitt Windows 7 Ultimate! Men hade det inte så länge då jag nästan aldrig använde Windows, så jag tog bort det. Nu har jag köpt en Windows-dator också så nu behöver jag inte köra Boot Camp :)

 

Hoppas det löser sig för dig :)

Link to comment
Share on other sites

Aight, jag lyckade få igång det tillslut! Det som krävdes var av installera uppsateringar i Mac OS och sedan tvångsstarta win OS via startskia under systemverktyg för att sedan installera ytterligare uppdateringar i win OS. Nu pratar systemen samma språk :)

Link to comment
Share on other sites

Aight, jag lyckades få igång det tillslut! Det som krävdes var att installera uppdateringar i Mac OS och sedan tvångsstarta win OS via startskiva under systemverktyg för att sedan installera ytterligare uppdateringar i win OS. Nu pratar systemen samma språk :)

Link to comment
Share on other sites

<br />Aight, jag lyckade få igång det tillslut! Det som krävdes var av installera uppsateringar i Mac OS och sedan tvångsstarta win OS via startskia under systemverktyg för att sedan installera ytterligare uppdateringar i win OS. Nu pratar systemen samma språk <img src='https://forum.macworld.se/public/style_emoticons/default/smile.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' /><br />
<br /><br /><br />

 

Härligt att det löste sig! :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...