Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Grafikkortsproblem MBP early 2011?


Slandin

Recommended Posts

Hej!

 

Kom precis hem och startade upp min MBP, som jag för ovanlighetens skull stängde av helt inatt. Det första jag upptäckte när appleloggan kommer fram är ett antal blinkande röda prickar, och när jag kommer till inloggningsrutan så var det röda ränder över hela skärmen. Blev lite panikslagen och drog upp iPhonen för att försöka ta några bilder på det, bifogar dem. När jag loggat in så var det samma sak där, röda ränder över hela skärmen. Tog genast en backup med Time Machine, ifall datorn håller på att ge upp. Sedan, efter några minuter så försvinner ränderna plötsligt och det verkar som att allt är som vanligt igen, startar om datorn och allt är fortfarande normalt.

 

Vad bör jag göra? Kan det vara grafikkortet som håller på att lägga av? Borde jag kontakta Apple, eftersom jag fortfarande har garanti kvar på datorn i ungefär två månader till?

 

Datorn är en MacBook Pro 13" early 2011 med i7:an och 8GB RAM, Snow Leopard 10.6.8 med alla de senaste uppdateringarna installerade. Beställdes direkt när den lanserades i våras.

 

 

Här är bilderna, ber om ursäkt för den dåliga bildkvalitén.

http://i41.tinypic.com/wapl6h.jpg

http://i43.tinypic.com/264gdcl.jpg

http://i40.tinypic.com/34rzltk.jpg

(Av någon anledning så fungerade det inte att bifoga som vanligt, så jag laddade upp bilderna på TinyPic istället.)

 

 

Alla tips på vad jag kan göra är välkomna.

Link to comment
Share on other sites

Ja, skulle nog säga att det tyder på grafikfel, men samtidigt så verkar det följa ett mönster. Normalt sett får man artifakter på skärmen helt slumpmäsigt, oftast just röda eller gröna vid grafikfel.

Link to comment
Share on other sites

Tackar för svar!

 

Att det till viss del följde ett mönster var också något jag tänkte på, men det var även raka linjer på några ställen.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...