Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Macbook till skärm + projektor via dvi-switch


andfag03

Recommended Posts

Har kopplat min Macbook pro (2008 med geforce 8600M GT) till en projektor med en dvi till hdmi kabel. Detta fungerar alldeles utmärkt, men eftersom jag fortfarande vill använda min gamla skärm (cinema display) utan att behöva skruva ut dvi sladden ur macbooken varje gång jag vill byta mellan projektor och skärm så har jag kopplat in en dvi-switch.

 

Här börjar problemen, för när jag kopplat ihop allt och väljer skärmen på dvi-switchen ser allt ganska lovande ut ett litet kort tag, sen börjar skärmen skifta mellan att vara helt blå och nån sekund senare visa vad den ska och sen står den och växlar mellan dessa lägen tills den bara blir helt blå. Ännu värre blir det när jag väljer projektorn som utgång på switchen, den visar bara "ingen signal".

 

Kan det vara dvi-kabeln som sitter mellan datorn och dvi-switchen som det är fel på? Det finns olika varianter och den jag köpte är en "dvi-d single-link"......Eller är det macbooken som inte kan hantera en dvi-switch?

Vore tacksam om någon tror sig veta vad felet kan vara.

 

Mvh

Anders

Link to comment
Share on other sites

Okej!

Du menar att det kan det vara så att dvi-switchen gör datorn förvirrad på något sätt? Jag förmodade att switchen bara agerade som en liten "extra bit kabel" som växlades mellan en källa och två utgångar. Vad kan det då vara som förvirrar datorn?

 

Har du nått förslag på va vad man skulle kunna göra? Ska jag testa med en annan dvi-kabel? eller med en sådan här:

http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/kablar-adaptrar/dvi/splitter/dvi-d-till-2x-dvi-d-p98274

(som jag först valde att inte köpa för att jag läst att det kan bli problematiskt)

 

eller en sådan här:

http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/kablar-adaptrar/dvi/splitter/dvi-d-aktiv-splitter-p98624

 

tacksam för svar....

/A

Link to comment
Share on other sites

Nu är det löst! Det visade sig vara dvi kabeln mellan dator och dvi-switchen som inte riktigt passade i macbookens dvi-port, alltså nån slags glappkontakt! Testade med två kablar idag, den första passade lika dåligt som den som satt där innan men den andra passade bättre och då gick det. Verkar som dom där dvi kablarna kommer i lite olika varianter med väldigt små skillnader, jävligt lurigt......

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...