Jump to content
Just nu i M3-nätverket

SVT Hyllar Steve Jobs på Måndag


Greger-k

Recommended Posts

SVT kommer att sända dokumentären Steve Jobs One Last Thing (som också finns att köpa på DVD) på måndag. Dokumentären som SVT har valt att döpa till Hur Steve Jobs förändrade världen sänds i SVT 1 klockan 20.00 och är en timme lång:

 

"Här får vi höra Steve Jobs berätta om sin livsfilosofi och möta Appleanvändare och personer som arbetat med honom, somliga ända från starten i föräldrarnas garage. Vi får lära känna ett geni som inte alltid var så lätt att arbeta med."

 

Nu på måndag kl 20.00 på SVT 1.

 

http://tinyurl.com/cf5emft

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nja, bra o bra... En krönika var det i a f. Håller inte alls med henne.

Men men... det stora felet, och det som gör att man kan tycka lite som henne är Svenska titeln på dokumentären. "Hur Steve Jobs förändrade världen.", och som hon själv inledde sin kritik med. Orginaltiteln är Steve Jobs - One last thing, vilket var hans "grejj" att avsluta med på presentationerna... fanns alltid en grejj till att visa.

 

Steve Jobs – One Last Thing takes its name from a catchphrase Jobs used to tease and titillate audiences at the many successful publicity launches he helmed for the ever evolving Apple product line. Appearing to reach the end of a presentation, he would then announce to the expectant crowd: "Oh … one last thing,” before unveiling the company's latest design achievement.

 

http://www.pbs.org/programs/steve-jobs-one-last-thing/

 

Hade varit bättre om dokumentären hade fått heta sitt orginalnamn. Det var mer ett hyllningsprogram till en nyss bortgången person, än "dokumentär" (á lá Uppdrag granskning). Och precis på samma sätt visades det nyligen ett längre program om "Kurtan", och om hur bra och fantastisk människa han var. Men nu har ju svenskar dille på att översätta alla utländska filmer och TVprogram till något det eg inte heter. Då blir det såna krönikor. :)

 

Den andra "dokumentären" - den fr BBC var eg bättre ut ett dukumentärt sätt.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...