Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Synkroniserade dokument-mappar


ramdert

Recommended Posts

Hej alla ni som läser detta.

 

Jag har letat som en galning online efter någon lösning på mitt problem men lyckas inte lista ut vilket "lösenord" google vill ha för att ge mitt rätt svar... :)

 

Jag vill helt enkelt få min dokumentmapp att synkas mellan mina tre mac'ar (Macbook Pro, iMac och Mac mini). Jag har en NAS-hårddisk (Synology) som kan dela ut både mappar och time machine för samtliga datorer på nätverket. Vore trevligt om den kunde funka som backup och central lagringsplats eller liknande.

 

För att förtydliga ger jag följande scenario:

 

Jag sitter på skolan/jobbet och skriver en rapport på min macbook pro. Rapporten innehåller mer än en fil och alla filer används inte via Pages, eller annat iCloud-vänligt program.

När jag sedan kommer hem från skolan/jobbet så vill jag kolla närmare på rapporten och då är iMacens 27-tumms-skärm mycket trevligare så jag startar den. Nu vill jag, med så få moment som möjligt, att rapporten ska finnas tillgänglig även på iMacen... Vad göra?

 

Snälla, hjälp mig bullen... :)

 

Tack på förhand!

/desperat -älskare

Link to comment
Share on other sites

Jag kör med föregångaren till ExecutiveSync och en extern hårddisk.

http://www.macupdate.com/app/mac/8543/executivesync

 

Jag synkar fyra Macar på två platser till/från den externa hårddisken via You Synchronize (som nu heter ExecutiveSync). För att snabba på synkningen, stäng av checksummekollen och gå bara på modifieringsdatum.

 

EDIT: Du synkar ju lämpligen till/från en mapp på din NAS.

Link to comment
Share on other sites

Problemet med dropbox är att det har en begränsning på 2 gb. Mina dokument och filer har en benägenhet att fort äta upp dessa två gb. Min NAS har däremot inte denna begränsning och går utan problem att nå online.

 

Några andra förslag?

Det lutar åt samma håll som Telly82 nämner med ett sync-program som man manuellt slår på.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...