Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Line Out utgången reagerar inte ?


MFK

Recommended Posts

Hejsan ! Som rubriken lyder så har min Line Out utgång slutat fungera.

Ska kanske berätta att jag har en iMac 7,1 intel core2duo.

 

Tillbaks till problemet..

När jag kopplar in hörlurar, förstärkare etc till Line Out så händer ingenting, den har slutat reagera.

Det som händer är att ljudet fortfarande kommer genom skärmens högtalare och ingenting genom hörlurarna.

 

Vad kan problemet vara ?

 

 

Jag har haft min iMac i högst en vecka och jag har aldrig kört mac förut, så jag hoppas att ni har lite överseende om jag inte förstår alltid.

 

 

MVH

 

MFK

Link to comment
Share on other sites

Det där hände mig också förut. Visade sig att jag använde fel hål, hade sladden i micingången iställlet.

Link to comment
Share on other sites

Det där hände mig också förut. Visade sig att jag använde fel hål, hade sladden i micingången iställlet.

 

 

 

 

Haha, de råkade jag också ha en gång, men denna gången så har jag den i rätt uttag utan några resultat...

 

 

Ingen annan som har några funderingar ?

Link to comment
Share on other sites

I inställningarna för ljud - står den på "Line Out" som utgång, eller är den kvar på intern högtalare kanske? Borde ju ske automatiskt, men det kanske har hoppat ur.

 

post-64246-085424100 1320828865_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

I inställningarna för ljud - står den på "Line Out" som utgång, eller är den kvar på intern högtalare kanske? Borde ju ske automatiskt, men det kanske har hoppat ur.

 

post-64246-085424100 1320828865_thumb.png

 

Hejsan Eric!

 

Den står kvar på intern även om jag kopplar in Aux kabel där.. Förut ändrade den sig automatiskt, men jag vet inte vad som har hänt . :/

Link to comment
Share on other sites

Kolla upp till höger på skärmen så att du inte har ljudet av. Det har hänt mig fast jag inte rört några kranar.

Link to comment
Share on other sites

Hejsan Eric!

 

Den står kvar på intern även om jag kopplar in Aux kabel där.. Förut ändrade den sig automatiskt, men jag vet inte vad som har hänt . :/

Och som du då ställer om den till Line Out då? Kommer ljudet i uttaget då?

Link to comment
Share on other sites

Kolla upp till höger på skärmen så att du inte har ljudet av. Det har hänt mig fast jag inte rört några kranar.

 

Tjena Jan !

 

Ljudet är igång, jag får ljud genom mina interna högtalare, men får inte ut nått ljud i hörlurar etc när ja kopplar in dem ..

Link to comment
Share on other sites

Och som du då ställer om den till Line Out då? Kommer ljudet i uttaget då?

 

Jag har letat och letat, men jag kan inte ändra någonting i "Ljud" inställningarna..

Det går varken att högerklicka eller vänsterklicka..

 

Vart kan jag ändra det då ?

Link to comment
Share on other sites

Jag har letat och letat, men jag kan inte ändra någonting i "Ljud" inställningarna..

Det går varken att högerklicka eller vänsterklicka..

 

Vart kan jag ändra det då ?

Så den står inte med i listan som på iEricF's bild?

Link to comment
Share on other sites

Jag har letat och letat, men jag kan inte ändra någonting i "Ljud" inställningarna..

Det går varken att högerklicka eller vänsterklicka..

 

Vart kan jag ändra det då ?

 

 

Om du i Systeminställningar --> Ljud kryssar för 'Visa volym i menyraden' så kan du sen hålla ned alt-knappen och klicka på högtalarsymbolen (i menyraden), så kommer du direkt åt alternativen för ljudutgångar och ingångar.

Link to comment
Share on other sites

ljud.gif

 

Så ser min ut.. Och den har alltid sett ut så, den brukade ändra sig automatiskt när jag pluggade in AUX sladden..

Link to comment
Share on other sites

Sökte lite och fann 2 trådar med liknande problem.

 

# I have lost the internal speaker option in the sound output menu?

https://discussions.apple.com/message/10721770#10721770

Beskriver hur det kan se ut med en röd lampa som lyser. Då är jacket trasigt och måste bytas.

 

# Missing Audio Output Choices

Svar1: https://discussions.apple.com/message/11522065#11522065 föreslår en PRAMreset

Svar2: https://discussions.apple.com/message/11525598#11525598 tipsar om att om man stoppar in nånting i "Line in" så triggas Line Out" igång... :fundersam:

 

Jaja, det var i a f de svaren som var listade som hjälpsamma svar.

 

Hoppas det löser sig för dig.

Link to comment
Share on other sites

Sökte lite och fann 2 trådar med liknande problem.

 

# I have lost the internal speaker option in the sound output menu?

https://discussions....721770#10721770

Beskriver hur det kan se ut med en röd lampa som lyser. Då är jacket trasigt och måste bytas.

 

# Missing Audio Output Choices

Svar1: https://discussions....522065#11522065 föreslår en PRAMreset

Svar2: https://discussions....525598#11525598 tipsar om att om man stoppar in nånting i "Line in" så triggas Line Out" igång... :fundersam:

 

Jaja, det var i a f de svaren som var listade som hjälpsamma svar.

 

Hoppas det löser sig för dig.

 

 

 

 

Tackar Eric ! Ska läsa/prova ! :) om jag lyckas så skriver jag det här ! :)

Link to comment
Share on other sites

Ajdå...

 

Prova ta bort plistfilerna då?

 

Öppna ett Finderfönster. Tryck: ⇧+⌘+g

Skriv in: /Library/Preferences/Audio

(Samma som /System/Library/Preferences/Audio)

 

Det finns 2 filer där. Kolla lite i dem och se om du kan hitta nåt där, eller lägg dem i en mapp på skripbordet så länge och starta om datorn sen så det skapas nya fräscha.

Link to comment
Share on other sites

Ajdå...

 

Prova ta bort plistfilerna då?

 

Öppna ett Finderfönster. Tryck: ⇧+⌘+g

Skriv in: /Library/Preferences/Audio

(Samma som /System/Library/Preferences/Audio)

 

Det finns 2 filer där. Kolla lite i dem och se om du kan hitta nåt där, eller lägg dem i en mapp på skripbordet så länge och starta om datorn sen så det skapas nya fräscha.

 

 

 

Jag går in i Library/Preferences/ men sen finns där ingen audio mapp ?

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

(Skrev fel innan, inte i System)

 

post-64246-061922600 1320925438_thumb.png

 

 

Vilket OS har du förresten? Lion? Snow Leopard?

När man läser lite runt om verkar det vara rätt många med SL som har problem med ljud.

Link to comment
Share on other sites

(Skrev fel innan, inte i System)

 

post-64246-061922600 1320925438_thumb.png

 

 

Vilket OS har du förresten? Lion? Snow Leopard?

När man läser lite runt om verkar det vara rätt många med SL som har problem med ljud.

 

Haha, jag har Leopard, ska uppdatera till Snow Leopard och Lion idag .. Det kanske löser mitt problem ?

Link to comment
Share on other sites

Haha, jag har Leopard, ska uppdatera till Snow Leopard och Lion idag .. Det kanske löser mitt problem ?

Möjligen. Du installerar ju om systemet då, så eventuella fel med systemet kan åtgärdas.crossfingers.gif

Link to comment
Share on other sites

Möjligen. Du installerar ju om systemet då, så eventuella fel med systemet kan åtgärdas.crossfingers.gif

 

Men jag ska prova det, jag körde precis Onyx i datorn, o det visade sig att "Startskivan behöver repareras" ..

Men jag kan skriva här ikväll hur allting har löst sig (om det har löst sig). :)

 

Jag uppskattar all hjälp! Skönt att det finns folk som vill ta sig tid för ens problem.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...