Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Från Mobileme gallery till iCloud dvs till ingenting


rnyholm

Recommended Posts

Jag har varit en längre tid en stolt användare av Aperture -> Mobileme Gallery. Nu har Gallery försvunnit från Aperture och ngt märkvärdigt Photo Stream har kommit i stället. Det är som att gå flera steg bakåt. Det var ju rent fantastiskt att kunna dela med sig av sina foton via Gallery, men nu hur är det tänkt att en vanlig en skall nu lyckas med sånt. Är avsikten att jag måste köpa utrymme i ngn fotobank eller vad?

Link to comment
Share on other sites

Icloud är en synktjänst mellan ens Mac och iOS enheter, den är inte gjord för att dela med sig av material utanför iCloud till andra (förutom kalendern då) utan den synkar information automatiskt i bakgrunden mellan olika enheter.

 

Icloud är något annat än Mobile Me. Vissa funktioner i Mobile Me har tagits bort och andra har tillkommit istället. Å andra sidan är iCloud gratis medan Mobile Me var en betaltjänst.

 

Det finns många lösningar för den som vill spara bilder och dela ut på nätet till andra, och flera av dem har gratisalternativ som erbjuder ett helt Ok utrymme, och vill man ha mer kan man köpa det.

 

Dropbox är ett av många exempel.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...