Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Hårddiskrensare sökes


95alwi95

Recommended Posts

Hej

Är det någon som har tips på något bra program som resar hårddisken från onödiga filer och program. Bra/dåliga erfarenheter från programen.

ett stort plus om de är gratis

 

//Alex

Link to comment
Share on other sites

Skivverktyg, radera.

Installera sedam om Mac OS X.

Helt gratis.

 

allvarligt talat, hur ska ett program veta vad som onödigt för dig?

Link to comment
Share on other sites

- använde Onyx för ett tag sen på Tiger (finns för senare) för att rensa allehanda cach-filer; tror att det som jag jublade högst över var att det lyckades få veck några gb-stora, dolda filer som jag varken visste var de kom i från eller hur att få bort ..

 

- fritt fram att använda men om man vill så finns möjlighet att paypal:a en donation ..

 

http://www.titanium.free.fr/index.php

Link to comment
Share on other sites

Clean my Mac har ett antal arga forumdeltagare erfarenhet av. Undvik.

...

Onyx kan ställa till det för dig om du kryssar i allt utan att veta vad du gör. Så står det något som du inte känner till ta fram hjälpfilen! :detvarintejag:

Att per default radera alla kakor gör att du blir ledsen om bankkakorna försvinner...... inställningar och lösenord hälsar också hem i många fall. Kakor bör raderas manuellt.

...

Om Mac bör sägas att inte laga det som är helt. Saker i systemet och tillbehör som verkar onödiga kan vara livsviktiga som tex vissa fonter som används på systemnivå.

...

Men om du måste slänga saker kan Monolingual vara intressant. Glöm bara inte att se till att spara Svenska och Engelska annars är du körd......... OS X och alla kringprogram har flera GB av onödiga språkversioner. En stor del av dessa hör till skrivardrivrutiner som du kan slänga allihopa utom den du använder. Det finns nya på tillverkarnas hemsidor. Skrivardrivisar kan väga 0,5 GB -1 GB så släng dem först så slipper Monolingual tugga bort språkversionerna.

...

Garageband med alla loopar väger 3-5 GB beroende på årsmodell. Bara att skeppa om du inte använder dem och skulle du vilja så ligger ju GB på systemskivan.

...

Summeringen kan vara att språk, skrivardrivisar och Garageband kan ge dig rejält med utrymme. Å andra sidan så köpte jag en 2 TB hårddisk nyss för FireWire för 1600:- så utrymme är inte längre ett problem.

Link to comment
Share on other sites

OmniDiskSweeper är oslagbar (och gratis).

Link to comment
Share on other sites

Du rensar bort onödiga program genom att ta bort de program som du upplever som onödiga för dig. Och du rensar ut de filer och dokument som du inte behöver. Du behöver inget speciellt program för detta arbete.

Link to comment
Share on other sites

Skaffa ett program som AppCleaner eller TrashMe när du slänger program, så får du med tillhörande plistfiler

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...