Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Kan ej klicka med styrplattan, [men pilen rör sig ändå]


Randigahallon

Recommended Posts

Randigahallon

hej! För det första så är jag nog i fel del då jag har använt mac ett ganska bra tag men nu har det konstigaste hänt, jag kan inte klicka. Allt fungerade bra tills idag, då styrplattan slutade klicka, jag kan fortfarande röra på pilen. Och tangenterna fungerar. Men det går inte att klicka någonstans. ... Va fan gör man? Har någon varit med om något liknade ? Har en macbook PRO 13 os x. det är allt jag vet är verkligen ingen expert. Snälla hjälp! Har försökt googla runt men inte hittat något skriver på min telefon nu Btw.

Link to comment
Share on other sites

Det låter som ett hårdvaruproblem men testa först med en säker omstart (omstart med shift nertryckt). Du kan testa att dammsuga den lite lätt i gliporna men var försiktig med att peta med något vasst då touchpaden är väldigt känslig. Det kan ju ha kommit in någon sorts smuts som gör att den inte går att trycka ned helt. Det borde dock gå att "touch-trycka".

Link to comment
Share on other sites

Randigahallon

Försökte men det är fortfarande samma, vad gör man? Jag undrar om det blivit något fel på inställningarna? Ibland när jag har hörlurar hör jag endast ur högtalarna och då är det bara att ändra inställningarna.. Men eftersom jag inte kan klicka. Det är så frustrerande bara, fungerade fint tills idag. Är det någon som vet vad orsaken kan vara?

Link to comment
Share on other sites

Randigahallon

Ok, nu har jag testat allt jag har kunnat komma på. Får hoppas det går och lösas imorn.. Tack för allas förslag!

Link to comment
Share on other sites

koppla in en mus via usb och kolla inställningarna, annars testa installera om datorn. annars lämna in

Link to comment
Share on other sites

För att göra det klart. När du försöker klicka, trycker du då ner tstyrplattan så att den fysiskt "klickar"(trycker hårt) eller duttar du bara med fingret på den? Finns nämligen inställning för att stänga av/på det. Heter "knacka för klickning" i systeminställningar under styrplatta.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...