Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Nästa MBP med Liquid Metal?


datar

Recommended Posts

Hej!

 

Apple har ju köpt rättigheter till att använda Liquidmetal: http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=989396

 

På MacRumors forumet finns en lite kul men intressant tråd om detta:

http://forums.macrumors.com/showthread.php?p=11791797

 

Om ni sedan längre ner tittar på bilderna.. Tja man undrar ju lite i denna ryktesvärld :);)

Link to comment
Share on other sites

Den stora vinsten i att välja liquid metal istället för dagens design är väl att man kan formspruta metalldelarna i en MBP istället för att som idag maskinbearbeta det mesta. Att styckfräsa något som man idag gör är ganska dyrt i längden om man jämför med att man lätt formsprutar plastdelarna i skalet till den vita unibodyn och sedan stansar ut de metalldelar man behöver för skärmningen ur tunn plåt etc. vilket båda är snabba och automatiserade processer.

 

i övrigt så tror jag inte man vinner så mycket på den högre korrosionsbeständigheten och hållfastheten hos amorfa material som liquid metal, annat än att man kan spara lite material utan att tappa styvheten i chassit och något mindre risk för att bukla till den om du dänger datorn i backen (dock är inte risken för att innehållet skadas mindre vilket gör att man kan fundera över om det finns någon vinst i det stora hela).

 

Däremot så blir det en del intressanta effekter när "snillen börjar spekulera" och det hela drar iväg till en diskussion om färger på material. Att eloxeringen av aluminium kan väljas i alla möjliga tänkbara färger men det har man i den där diskussionen totalt missat samt att nästan all aluminium som används är en legering av något slag för att få upp hållfastheten i materialet vilket påverkar färgen på materialet...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...