Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Hjälp, min mac G4 startar inte?! (Filmer)


gooowlgli

Rekommendera Poster

Tips: Det går att bifoga filer hit till forumet. Då slipper man skaffa ett Facebook-konto bara för att kunna hjälpa DIG.

 

Allmänt: När det blir "konstiga" startljud beror det oftast på dåliga RAM-minnen, eller oxid på kontakterna. Plocka ur ett och ett och se om problemet försvinner.

 

EDIT: Tips 2: "G4" är en processor som satt i PowerBook, iBook, PowerMac, iMac, eMac, Mini och XServe. Vad har du? (Du har postat i PowerMac-forumet. Har du en sådan, dvs har du postat i rätt forum?)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nu startar den inte överhuvudtaget. Trycker på startknappen och fläktarna bara snurrar till, fast inte så att den startar

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Eller så är PRAM-batteriet slut, köp ett nytt för runt hundringen

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Alla Macar har en styrkrets som kan få "spel" och som styr uppstart, avstängning, fläktar mm. Den behöver då återställas. Beroende på vilken dator du har så varierar sättet.

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=95037

...

Berätta gärna vilken dator du har. Info hittas under Äpplet i Findermenyn.

...

Här är ett vanlig sätt där man trycker på en liten knapp på moderkortet bredvid batteriet som man bör ( läs ska ) byta efter en 4-5 år. Hittas till bra pris på Kjell & Co. Dessa två åtgärder börjar man med på en PM G4. Lycka till! :crossfingers:

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...