Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Nybörjare på xcode


iAndroid

Recommended Posts

Läs dokumentationen. Det låter trist men Xcode är en ibland alltför komplicerad utvecklingsmiljö som tar tid att lära sig. Lär dig framförallt byggsystemet, hur du skapar beroenden o.s.v. Xcode Quick Start är ett bra ställe att börja på.

 

Lär dig kortkommandon, skapa de du vill ha och ändra på de som du inte tycker passar. Du hittar dem i inställningarna under key bindings.

 

Script-menyn än också användbar. Använd de som finns och skriv egna. Sätt sedan bra kortkommandon på de du använder ofta.

 

Med open quickly kan du hitta filer utanför ditt projekt, bland annat header-filer.

 

Sist ett personligt tips. Som standard är alla kommentarer gröna. Det finns ett par olika teman som du kan välja mellan (prova dem) eller göra ditt eget. Själv föredrar jag att köra standardtemat med grå kommentarer vilket får koden att sticka ut utan att kommentarerna tar fokus.

Link to comment
Share on other sites

Ska du dessutom utveckla till Android (med tanke på ditt namn) så är det nog bättre att installera Eclipse. Mycket lättare att använda och standardprogrammet för utveckling till Android.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Här kommer lite tips.

 

Har du inga förkunskaper i C++ eller Java så kan jag rekommendera Objective-C for Dummies eller iPhone Application Development for Dummies. Där börjar man från grunden!

Annars så finns det en bra bok som heter Learning iPhone Programming av Alasdair Allan. Den kräver dock att du antingen kan C eller Java.

 

Vill även passa på att tipsa om Stanford University lagt ut höstens kurs på iTunes University "CS 193P iPhone Application Development". Där ligger alla föreläsningar i videoformat. Sen går du bara hit: http://www.stanford.edu/class/cs193p/cgi-bin/drupal/ för att ladda ner presentationer och läxor.

 

Har du ingen förkunskap av programmering alls så kan det ta en stund innan det börjar sätta sig.

 

Lycka till :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...