Jump to content
Just nu i M3-nätverket

G5 Startar inte


Refill

Recommended Posts

Har fått överta en PM G5 Modelnr A1047, som hårddiskarna sades hade kraschat.

Har nu satt i en annan hårddisk med system 10.5.

 

När jag startar den får jag startljudet och äpplet på skärmen.

Klockan snurrar ett tag men stannar sen.

sen händer inget mer.

 

Har provat att återställa PMU. Tagit ur och satt i RAM-minnena (4GB).

Funderar om det kan vara värt att byta batteri??

 

Sen har jag ingen mer idé om vad som kan vara fel.

Nån som har nåt tips.

 

Tack för all hjälp

 

/Gunnar

Link to comment
Share on other sites

Tyvärr tror jag inte riktigt på något av dessa tips.

 

Har fått en uppgift att man bör kolla Ram minnena, som kanske kan vara felande.

Vad tror ni om detta förslag?

 

 

I så fall - kan jag flytta över Ram minnen från en PM G5 2x2,3GHZ till denna som är en PM G5 2x 1,8 Ghz

 

/Gunnar

Link to comment
Share on other sites

Tyvärr tror jag inte riktigt på något av dessa tips.

 

Har fått en uppgift att man bör kolla Ram minnena, som kanske kan vara felande.

Vad tror ni om detta förslag?

 

 

I så fall - kan jag flytta över Ram minnen från en PM G5 2x2,3GHZ till denna som är en PM G5 2x 1,8 Ghz

 

/Gunnar

Det första du ska göra är att reseta datorn funkar inte det så ska du prova att starta upp från install skivan.

BD

Link to comment
Share on other sites

Thomas Ytterberg

Har fått överta en PM G5 Modelnr A1047, som hårddiskarna sades hade kraschat.

Har nu satt i en annan hårddisk med system 10.5.

 

Och det är en hårddisk med 10.5 avsett för just den G5:a du kör? För annars är det klassisk felorsak 1A i och med att du försöker starta Macen med en OS X-installation avsedd för en annan sorts Mac.

 

Eller omvänt förklarat: Du måste installera 10.5 från en köpversion på den "nya" hårddisken för att det ska fungera.

Link to comment
Share on other sites

OK

 

Tack för detta besked, Thomas.

Dock kvarstår då ett problem att jag inte får ut CD-släden vid uppstart.

Provar alltså att hålla ner C-tangenten vid uppstart, men inget händer (släden går inte ut)

Vad gör jag då?

Link to comment
Share on other sites

Du ska hålla ner musknappen, så går släden ut

Link to comment
Share on other sites

Pocahontas.

Det var minsann det snabbaste svar jag nånsin fått.

 

Tack för det - provar ikväll.

Link to comment
Share on other sites

Tyvärr lyckades det inte att starta maskinen nu heller.

Har provat med tre olika OS. 10.3, 10.4 0ch 10.5.4 i CD-spelaren.

Startar sen om med C-tangenten nedtryckt

 

Maskinen beter sig på samma sätt som när jag inte hade någon CD skiva.

 

Nån som har något nytt förslag?

Link to comment
Share on other sites

Du har väl trådad mus?

(Trådlöst fungerar ju inte)

Link to comment
Share on other sites

Thomas Ytterberg

Du måste ha OS X-skivorna som följde med just den Macmodellern eller köpversionen av 10.5-Leopard. Inga andra skivor kan starta de där Macarna. Eftersom 10.5 inte säljs längre är det begagnad som gäller.

 

Grå skivor fungerar endast ifall det är just den skiva som följde med Macen.

Link to comment
Share on other sites

OK

Tack Thomas för detta klargörande.

Återstår att se om jag får tag i system skivor till denna modell då.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Jag har nåt fått igång G5:an.

provade att byta RAM minnen men det blev ingen skillnad.

Provade med originalsystemskivorna med samma resultat.

Bytte CD-spelaren och satte in systemskivorna igen.

 

Då gick den igång.

Behövde inte installera systemet.

Startade om igen och den startade med det system som ligger på hårddisken.

Men - usch vad den lever om. Fläktarna går hela tiden ett väldig oväsen.

 

Nu är frågan om det är något att göra åt detta nya problem.

Förslag och tips om detta mottages gärna.

Link to comment
Share on other sites

Jag har nåt fått igång G5:an.

provade att byta RAM minnen men det blev ingen skillnad.

Provade med originalsystemskivorna med samma resultat.

Bytte CD-spelaren och satte in systemskivorna igen.

 

Då gick den igång.

Behövde inte installera systemet.

Startade om igen och den startade med det system som ligger på hårddisken.

Men - usch vad den lever om. Fläktarna går hela tiden ett väldig oväsen.

 

Nu är frågan om det är något att göra åt detta nya problem.

Förslag och tips om detta mottages gärna.

Reset SMU:

http://support.apple.com/kb/HT1436

"It controls the fan."

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...