Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Göra hemsida som användaren enkelt kan uppdatera?


Pretorian

Recommended Posts

Jag ska göra en webbplats åt en kund där de själva ska kunna gå in och uppdatera enklare saker som nyheter med en länk till en sida tex.

 

Jag skapar mina webbplatser med enkel HTML i Dreamweaver. Hur går jag till väga för att de ska kunna göra uppdateringar utan att behöva kunna HTML?

Link to comment
Share on other sites

Hej!

Jag tror tyvärr inte det finns någon enkel genväg. Mitt tips är att du lär dig designa för wordpress eller jomla eller nått liknande cms. Dock krävs det antagligen mer än en kund som efterfrågar detta för att det ska vara lönt att sätta sig in i det om man nu inte tycker det är kul, och gör det av den anledningen.

 

/Daniel

Link to comment
Share on other sites

Ja, bara HTML klarar du dig inte långt på om du vill ha lite mer dynamiska möjligheter.

 

Jag håller med ovanstående, att det bästa nog vore om du lär dig ett CMS. Även här är det dock nyttigt att dessutom ha kunskap om PHP alternativt ASP(.net), beroende på CMS.

Link to comment
Share on other sites

Men jag har gjort en grafisk design för sidan. Kan jag "sätta in" den i Wordpress eller ser Wordpress-sidor ut på ett specciellt sätt? Har ni tips på hur jag kan komma igång med det och läsa mig till hur det fungerar?

Link to comment
Share on other sites

wordpress-sidor går att få att se ut i stort sett hur som helst. Men inte genom att bara ladda upp en design... om din design är gjord med CSS:er (cascading style sheets) så är överföringsprocessen till wordpress lättare men fortfarande rätt komplicerad, dvs du måste nog sätta dig in i wordpress rätt ordentligt. Wordpress är mitt tycke den bästa cms:en (framförallt baserat på att det är många som utvecklar för den så det finns mycket exempel att titta på och lära av, många välkommenterade themes, många bra plugins etc.

 

 

Men om du vill ha en enkel lösning för just detta fall så tror jag cushycms kan vara din lösning. Väldans smidigt faktiskt för just enkla siter med inte så särdeles många sidor. Det är gratis också, tjoho :)

 

Ett annat alternativ som jag använt vid just dreamweaver-byggda statiska sidor är ju contribute. Det kostar ju dock 2500:- att köpa så det kanske äter upp för mycket av deras/din budget. Men det är ett bra program.

Link to comment
Share on other sites

Wordpress använder sig av en kombination av CSS och PHP för de olika teman som finns att ladda hem eller som man själv kan skapa, så det är inte helt enkelt att bara lägga in din design om du inte behärskar dessa tekniker.

Link to comment
Share on other sites

Det är lite surt för närvarande eftersom vi fortfarande är i en brytpunkt där många sitter och pular ihop sidor i t.ex. Dreamweaver samtidigt som det blir alltmer självklart att sidor enkelt och dynamiskt ska kunna uppdateras av vem som helst. CMS:en som finns är som sagt inte heller helt enkla att använda.

Link to comment
Share on other sites

Om du är intresserad av att lära dig wordpress så kan du börja på css-tricks.com. Chris Coyier Har endel riktigt bra screencasts som behandlar ämnet. Avsnitt 25, 26 & 27 är en bra början. 71, 72 & 73 är också väldigt bra.

Link to comment
Share on other sites

Hmm, Cushy verkar skönt. Ska även titta på Contribute. Återkommer säkert med lite frågor.

Link to comment
Share on other sites

ojve ojve. Det krävs mer kunskaper än enkel HTML för att skapa dynamiska sidor, tyvärr. Kanske är det bra det, så sådana som jag kan ta betalt?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...